Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Marketing automation effectief inzetten

De volwassen start-up MapCreator verovert vanuit het centrum van Eindhoven de wereld van het maken van landkaarten. Mapcreator is daarmee de gemakkelijkste en ook meest complete kaarteditor die online beschikbaar is. Heb je een gedetailleerde wegenkaart nodig? Een landkaart? Afdrukken of online? Mapcreator biedt het allemaal!

Sinds de oprichting van Mapcreator groeit het bedrijf hard. Hierdoor wil de organisatie ook de marketing- en salesactiviteiten naar een hoger niveau brengen. Van goed ingerichte basics, verdeeld in verschillende tooling, naar meer strategie en automatisering. Het antwoord? Marketing automation!

Lees verder

Mapcreator

Wat waren de uitdagingen?

Mapcreator maakte ook gebruik van verschillende marketingtools en een CRM-tool. Met deze mix aan tools was het onhaalbaar om de gewenste strategie tot uitvoering te brengen.

Mapcreator maakte als eerste samen met Scherp Online de keuze dat een all-in-one marketing, sales en service software platform in eerste instantie de beste keuze was om deze stap te maken. Vandaar dat Hubspot om de hoek kwam kijken. 

“Hubspot heeft onze CRM & Marketing volledig bij elkaar gebracht en helpt ons met het behalen van onze online successen” vertelt Christian Erades, managing partner bij Mapcreator. 

Dankzij marketing automation komen software en strategie direct samen om te ondersteunen in het realiseren van leads. Hierdoor komen er niet alleen meer, maar ook betere leads binnen.”

Piet Zweegers Scherp Online Piet ZweegersOnline Marketing Specialist

Onze oplossing?

Samen met het marketing- en salesteam is een basis gelegd voor de implementatie van de inbound marketing en sales methode. Een denkwijze waarmee je als bedrijf waarde biedt aan jouw (mogelijke) klanten, ofwel de buyer persona’s.

Sinds de werking met HubSpot heeft Mapcreator ook enkele uitstekende resultaten behaald. In de eerste maand na de start behaalden zij een gemiddelde stijging van 20% binnen de organische traffic naar de website. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat de nieuwe contacten per maand een stijging van bijna 45% liet zien.

Vooruitkijkende is het plan om de Marketing Hub nog meer en breder in te zetten om nog meer traffic en leads te genereren voor Mapcreator. Zo staat de inzet van een slimme advertentiestrategie vanuit Google en de diverse socialmediakanalen op de planning. Ook hierin speelt de contentstrategie een grote rol. Door de ontwikkeling van meer attractieve content, gericht op de verschillende buyer persona’s en verdeeld in verschillende fases van de marketing funnel verwachten we dat HubSpot daarin ook de komende jaren een grote rol binnen de business van Mapcreator zal blijven spelen.

Meer cases

Ook interesse in marketing, HubSpot of een website?
Laat ons iets weten!

Advies gesprek