Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Nieuwe website op maat laten bouwen?

Alleen een mooie website is niet meer voldoende. De perfecte website bestaat uit een super strakke code, een unieke gebruikerservaring en de bezoeker moet zonder na te denken zijn taak uitvoeren.

De snelheid van je website is minstens zo belangrijk als de uitstraling. Een bezoeker besluit binnen 2 seconden of hij blijft of gaat.

Alex Gulen Alex GulenLead ontwikkeling & design

Ik wil advies

Advies nodig? Wij vertellen je graag meer!

Lees verder

Een greep uit de websites die wij mochten bouwen

5 Feiten over webdesign & ontwikkeling

 • WordPress wereldwijd het grootst

  WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS. Met een marktaandeel van 63% en 43,1% van alle websites (w3techs.com, 2023) laat het andere systemen als Joomla en Drupal ver achter zich.

  01
 • Populariteit van WooCommerce

  In Nederland heeft WooCommerce een marktaandeel van bijna 7% en staat daarmee derde in de lijst, achter Magento en OpenCart.

  02
 • De kleur blauw

  Uit onderzoek van the University of Illinois blijkt dat zowel mannen als vrouwen een voorkeur hebben voor de kleur blauw.

  03
 • Logo’s naar homepage

  36% van de consumenten klikt op logo’s om de homepage te bereiken.

  04
 • Visueel ingesteld

  Mensen onthouden 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% van wat ze zien. (Wyzowl)

  05

Maatwerk

Een website bouwen is bij ons geen lopende band werk. Elke website bouwen wij altijd op maat. Alle functionaliteiten die jij nodig hebt, kunnen wij bouwen: van configurators tot geavanceerde filters.

Je krijgt dus geen standaard thema, maar we laten onze designers een ontwerp maken. Een ontwerp die tot in de puntjes klopt bij jouw identiteit en alles heeft wat jij nodig hebt om je bezoekers te laten converteren.

Zo bouwen wij de perfecte website

Het ontwikkelen van een nieuwe website vergt creativiteit, technisch inzicht en analyserend vermogen. Van de eerste lijnen op een wit vel tot het uploaden van je teamfoto.

Website analyse
Wireframes
Ontwikkeling nieuwe website
Testen en doorontwikkelen
 • 1. Analyseren

  We beginnen met een uitgebreide analyse. Waar komen je bezoekers vandaan? Hoe gedragen zij zich? Bereiken ze het uiteindelijke doel? We gebruiken Google Analytics 4 om inzicht te krijgen in de cijfers. Met Hotjar creëren we een visueel beeld om te zien waar de bezoekers nu tegenaan lopen. Deze learnings nemen we mee in het nieuwe design en de ontwikkeling.

 • 2. Wireframes

  Net als een solide huis heeft ook jouw nieuwe website een bouwtekening nodig: het wireframe. Dat is een soort blauwdruk voor hoe de website er functioneel uit komt te zien. Nog geen toeters en bellen, maar een helder overzicht van menu’s, blokken en de call-to-actions.

 • 3. Design

  Een goed gevoel, de juiste snaar raken en gewoon super strak. Allemaal opmerkingen van klanten over hoe hun nieuwe website eruit moet zien. Onze designers kijken verder en werken alle nodige templates stap voor stap uit. Ze vertalen jouw gevoel in een functioneel ontwerp. Elke pagina krijgt zijn eigen doel en zit van header tot footer goed in elkaar.

 • 4. De ontwikkeling

  Nette en strakke code, daar worden onze ontwikkelaars blij van. Of het nu om een website gebouwd in WordPress of HubSpot gaat. We werken snel en effectief, maar alles wat we doen start vanaf een wit vel. Geen onnodige elementen, maar precies wat jij nodig hebt.

 • 5. Testen en doorontwikkelen

  Je nieuwe website is live! Fijn, maar zeker geen reden om nu lekker achterover te hangen en weer drie jaar te wachten tot hij aan vervanging toe is. Nee, wij ontwikkelen graag door en leren elke dag bij. Zowel Hubspot als WordPress biedt elke dag nieuwe mogelijkheden. Wij testen, analyseren en voeren door. Zo blijf je altijd up-to-date en haal jij de beste resultaten.

Platformen

Als we het hebben over platformen, dan hebben we het over content management systemen (CMS): het platform waarop je een website bouwt. Met een CMS hoef je niet aan de slag te gaan met code om een pagina te creëren. Je voegt via een handige editor je content toe en bepaalt via de ‘back-end’ hoe het er ‘front-end’ (hoe de gebruiker je website ziet) uitziet. Er zijn genoeg CMS platformen om uit te kiezen die allemaal aparte eigenschappen hebben, maar wij hebben ons gespecialiseerd in een kleine selectie CMS’en.

Gespecialiseerd ontwikkelteam

Je kunt er als websitebouwer voor kiezen van elk CMS iets te weten of je te specialiseren in één, twee, drie platformen. Dat laatste is het geval bij Scherp Online. Ons ontwikkelteam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van WordPress websites (WooCommerce webshops), Shopify webshops en HubSpot websites.

WordPress CMS

Het grootste deel van onze websites bouwen we in WordPress. De reden dat we specifiek kozen voor deze specialisatie is omdat WordPress de meeste mogelijkheden biedt voor klanten die bij ons passen.

Bijna elke wens kunnen wij wel verwerken in jouw nieuwe website. Omdat WordPress een gratis open-source CMS is, zijn er ontelbaar veel plugins beschikbaar en hebben we alle vrijheid om de website vorm te geven zoals jij dat wil.

HubSpot CMS

Sinds 2020 bouwen hebben we ons aanbod zeer bewust uitgebreid naar het HubSpot CMS. Waarom? Omdat wij altijd objectief kijken naar onze werkzaamheden en regelmatig evalueren of we nog op de goede weg zijn.

Het HubSpot CMS maakt de stap naar marketing automation nog kleiner als je gebruik maakt of wil maken van andere HubSpot diensten. Bovendien is het HubSpot CMS heel gebruiksvriendelijk en zijn de lijntjes met HubSpot kort, aangezien we Platinum Partner zijn. We hebben de afgelopen jaren al heel wat klanten blij gemaakt met een op maat gemaakte HubSpot website.

Woocommerce en Shopify webshops

WooCommerce was lange tijd het enige platform geweest waarmee we webshops bouwden. Dit is een gratis plugin voor WordPress, dus een logische keuze. Toch merkten we dat de vraag naar Shopify webshops, een alles-in-één e-commerce platform, toenam. Dit liet ons kritisch nadenken over ons aanbod, wat ervoor zorgde dat we gingen testen met het bouwen van Shopify webshops. Onze ontwikkelaars waren enthousiast! Voor zowel een WooCommerce als een Shopify webshop kun je dus bij ons terecht.

3 redenen om je website te vervangen

Word weer blij in plaats van chagrijnig als je aan je website denkt. Een website moet als een magneet werken, niet als blok aan je been!

 • De huidige resultaten vallen tegen, maar je hebt behoorlijk wat verkeer.
 • Alle behaalde posities in Google behoud je en verbeteren zelfs in veel gevallen.
 • Een nieuwe website zet je ook aan het denken over je totale marketingaanpak en brengt je tot nieuwe inzichten en kansen.

Wil jij een nieuwe website of design?
Laat het ons weten!

Neem contact op

Bekijk alle onderdelen van Design & Ontwikkeling

Lees meer over het bouwen van een nieuwe website

ScherpOnline_Sfeer_121-min

WooCommerce Vs Shopify: welk platform komt het beste uit de bus?

Alex Gulen
Alex Gulen Geplaatst op 14 september 2023 Laatste update op 23 januari 2024
Spider

Zo richt je robots.txt in

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 18 september 2020 Laatste update op 17 januari 2024