Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Online marketplaces

Als retailer kan je er bijna niet meer omheen: marketplaces waarop je online je producten verkoopt en een enorm bereik genereert. Bekende marktplaatsen als Bol.com, Marktplaats.nl, Amazon en CoolBlue domineren de markt. Wij zien het als een mooie kans voor jou!

55% van de Nederlandse online consumenten start zijn zoektocht op Google. Je ziet echter een verschuiving naar online marktplaatsen en dat vereist actie.

Vera van den Hanenberg online strateeg bij ScherpOnline Vera van den HanenbergOnline strateeg

Feitensheet marketplaces

Welke marketplace is voor jou geschikt? Download de feitensheet!

Lees verder

Een selectie van klanten

Popsockets Cramers van asten

5 Feiten over Online Marketplaces

 • Bol.com

  Bol.com, de grootste webwinkel van Nederland, zette in 2018 2,1 miljoen om. De omzet van externe verkopers op Bol.com groeide met 55%.

  01
 • Amazon

  De grootste online marktplaats ter wereld, Amazon, haalde Google in 2019 in als platform waarop gebruikers hun zoektocht naar producten starten.

  02
 • Laagdrempelig business idee testen

  Online marktplaatsen zijn ook een perfecte basis om laagdrempelig een business idee te testen.

  03
 • Branding

  Via online marketplaces krijg je een podium voor jouw producten. Het is uitermate geschikt om jouw awareness te creëren voor jouw merk.

  04
 • B2C online retail uitgaven

  59% van de B2C online retail uitgaven in 2018 kwam wereldwijd van online marketplaces.

  05

Zo vindt de consument jouw producten op marketplaces

Wil jij gezien worden? Maar dan ook groots? Probeer eens een online marketplace. Hoe goed je gezien wordt, hangt af van hoe goed jij je producten aanbiedt. Daar zijn wij voor!

In gesprek
Doelen en tools
Strategie
Marketplace SEO
Marketplace adverteren
Data Studio Rapportage
 • 1. In gesprek

  Wij zijn er om jou te helpen je doelstellingen te bereiken. Dat houdt in dat we niet klakkeloos beginnen, maar eerst willen weten waarom jij geïnteresseerd bent in online marketplaces en wat je ermee wil bereiken. Is jouw bedrijf klaar voor marketplaces? En hoe zit het met je producten? We bespreken ook wat je verwachtingen zijn van ons, om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 • 2. Doelstellingen bepalen

  Nu duidelijk is waar we allemaal staan en waar we naartoe willen, is het tijd om SMART-doelstellingen te bepalen met KPI’s. Dat stelt ons in staat ergens naartoe te werken, een succesvolle strategie te kiezen en succes te meten.

 • 3. Strategie bepalen

  Uit voorgaande stappen, de aard van je bedrijf, service en product bepalen we een strategie, waaronder de in te zetten marketplace(s). Deze bespreken we met jou, zodat je altijd (tot op de gewenste hoogte) betrokken blijft bij onze werkzaamheden en uiteraard hoe jouw investering wordt ingezet.

 • 4. Marketplace SEO

  Hoewel SEO voor Marketplaces en SEO voor Google op elkaar lijken in de zin van het bieden van zo relevant en uniek mogelijke content, is het op optimalisatiegebied toch een wereld van verschil. Zorg dat de afbeeldingen duidelijk zijn en de content en producttitels uniek en helder, maar zorg ook voor een hoog conversieratio, concurrerende prijzen en veel goede reviews.

 • 5. Marketplace adverteren

  Adverteren op marketplaces geeft je conversies een boost, maar ook je organische resultaten op marketplaces. Het draagt namelijk bij aan het aantal conversies, het conversieratio en het aantal (hopelijk positieve) reviews. Profiteer van het enorme bereik van een doelgroep die al actief naar producten op zoek is. Onze specialisten hebben alle benodigde marketplace certificaten om jou zo goed mogelijk te helpen.

 • 6. Rapporteren

  Maandelijks ontvang je van ons een uniek en persoonlijk Google Data Studio rapport met daarin alle relevante cijfers. We lichten dit altijd telefonisch of naar wens persoonlijk toe. Tussendoor hoor je nog regelmatig van ons, want we houden van communiceren en open lijnen. Succesmomenten zijn de kersen op de taart voor ons die we je niet willen onthouden gedurende de maand!

3 redenen waarom je moet adverteren op marketplaces

De laatste vijf jaar zijn online marketplaces als paddenstoelen uit de grond geschoten. Nog niet overtuigd?

 • Versla je concurrente. Het aantal webshops in Nederland is enorm, dus op een marketplace word jij zichtbaarder.
 • Adverteren op een marketplace brengt flexibiliteit, schaalbaarheid en terugkerende inkomsten met zich mee.
 • Marketplaces zijn hard groeiende. Grote kans dat je er vroeg of laat toch voor kiest. Dan kan je het beter goed doen zodat je het maximale eruit haalt.

Geïnteresseerd in online marketplaces?
Laten we samenwerken!

Contact

Bekijk alle online marketplaces waar wij je mee kunnen helpen

Lees meer over online marketing in onze blogs

meeting

Online marketing uitbesteden: wel of niet doen?

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 9 januari 2024 Laatste update op 23 januari 2024