Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

SEO – Zoekmachine optimalisatie

Het SEO landschap verandert continu. Door de regelmatige Google updates kan je nooit echt de vinger leggen op het algoritme. Maar daar worden wij niet warm of koud van! Met duurzame strategieën en bewezen methoden maken we jouw website vindbaar in de gratis resultaten van Google.

Er is helaas geen geheim ingrediënt dat je website naar een #1 positie in Google krijgt. Succes ligt in de combinatie van de juiste mensen aan de knoppen, tools en strategie.

SEO Specialist Stan Stan HunnekensHead of SEO

Gratis SEO scan aanvragen

Denk jij dat je kansen laat liggen? Vraag de gratis SEO scan aan! Binnen 2 werkdagen ontvang je hem in je mail.

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

circlefit logo Kuijpers

5 Feiten over SEO

 • De eerste zoekresultaten- pagina

  75% van de gebruikers scrolt niet voorbij pagina één van zoekresultatenpagina’s.

  01
 • Lengte zoektermen

  50% van de zoektermen bestaat uit minimaal 4 woorden.

  02
 • Zoekmachines vs. social media

  Zoekmachines genereren 10 keer meer verkeer naar webshops dan social media.

  03
 • Eerst gebruikt in Google

  20% van de zoektermen in Google wordt voor het eerst gebruikt.

  04
 • Conversieratio SEO

  SEO kan het conversieratio doen stijgen naar 14,6% mits goed uitgevoerd.

  05

Zo helpen wij jou aan hogere posities in Google

Investeer je in SEO, dan investeer je in de toekomst. Een duurzame toekomst die nog lang zijn vruchten af zal werpen. Benieuwd naar onze aanpak?

SEO 0-meting
SEO Zoekwoordenonderzoek
SEO doelstelling formuleren
SEO Markt-en concurrentieanalyse
SEO Actieplan
SEO plan uitvoeren
 • 1. 0-meting

  Het begint bij de 0-meting. Om te weten waar je heen wil, moet je weten waar je staat. SEO gaat om relevante content creëren met een technisch goede website en daarmee autoriteit opbouwen. Wordt er online al veel over je gepraat? Dan stoppen we liever meer tijd in het maken van relevante content. De technische aspecten van je website evalueren we ook in deze fase.

 • 2. Zoekwoordenonderzoek

  Allereerst onderzoeken we wie je bent, wie je klanten zijn en wat jullie doelen zijn. Vervolgens gaan we met jouw input onderzoeken hoeveel er gezocht wordt naar relevante zoekwoorden en ontdekken we aanverwante zoekwoorden. Zo leren we je doelgroep begrijpen. Dit onderzoek gebruiken we voor het creëren van relevante, authentieke content.

 • 3. SEO doelstellingen formuleren

  Om SEO succes te meten, moeten we weten waar we heen willen. Daarom stellen we KPI’s op die in dienst staan van SMART doelstellingen die weer in lijn staan met bedrijfsdoelen. Een KPI voor SEO kan bijvoorbeeld het stijgen van zoekwoordposities zijn en de doelstelling kan te maken hebben met stijgende websitebezoekers.

 • 4. Markt- en concurrentieanalyse

  In Google kijken we hoe de zoekresultatenpagina eruit ziet op relevante zoekwoorden. Zijn dat zoekresultaten, video’s, veel of weinig advertenties? Volgens gaan we kijken welke concurrenten we zien. Daar trekken we lering uit. Hoe zien landingspagina’s eruit? Hoe kunnen we dat overtreffen? Ook duiken we in de markt om alles te leren over jouw business.

 • 5. Actieplan

  Het is tijd om tactieken en strategie te bepalen. Content creëren we aan de hand van thema’s. waarvoor individuele pagina’s komen. Daar linken we naar in specifieke blogs rond dat thema. Het zoekwoordenonderzoek gebruiken we hiervoor. We stellen een actielijst samen voor alle technische verbeterpunten en maken een linkbuildingplan.

 • 6. Uitvoer

  Hier gaat het meeste werk in zitten, want de uitvoer heeft geen deadline. We werken continu aan contentcreatie en het vergaren van links. De website moet 24/7 technisch 100% in orde zijn. Met een content- en linkbuildingplanning werken we volgens een vast stramien aan SEO om jouw doelstellingen te behalen!

3 redenen om te investeren in SEO

Wie wil er nou niet in de organische (gratis) resultaten van Google verschijnen? Dat kan alleen door continu te investeren in SEO, want:

 • Gebruikers zien organische resultaten eerder als betrouwbaar. Mensen weten steeds beter hoe de vork in de steel wat betreft advertenties en organische resultaten.
 • Als je SEO goed aanpakt, kunnen goed lopende pagina’s zich jarenlang blijven uitbetalen en zelfs als een olievlek verspreiden.
 • Zoekmachines zijn slim maar hebben onze hulp nodig. Door je website te optimaliseren, lever je betere informatie om goed vertoond te worden.

Wil jij je concurrentie voorbij streven?
Wij nemen SEO graag uit handen!

Contact

Bekijk alle onderdelen van SEO

Lees meer over SEO in onze blogs

ai-overview-voorbeeld

Wat betekenen de AI-Overviews (AIO) voor SEO?

Stan Hunnekens
Stan Hunnekens Geplaatst op 3 juni 2024
Scherp Online bij BrightonSEO

Brighton SEO 2024 – Onze learnings

Stan Hunnekens
Stan Hunnekens Geplaatst op 30 april 2024