Menu
Terug

WooCommerce Webshop

Grote webshops, kleine webshops, webshops voor kleding of webshops voor gereedschap. Je hebt ze in alle soorten en maten. Je kan het zo gek niet bedenken of het is online wel te koop. Heb jij een webshop, maar heb je tegenvallende resultaten? Of wil je een nieuwe webshop beginnen? Dan helpen wij je aan een converterende, functionele, vindbare én aantrekkelijke WooCommerce webshop die zelfs je moeder beheren!

Met WooCommerce kan je met een extensie naast fysieke producten ook diensten verkopen. Denk aan verhuur of services.

Luuk van AggelenLuuk van AggelenOnline marketing specialist

7 Tips voor een snellere WordPress website

Download 7 tips om jouw WordPress website sneller te maken.

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

De Kussenwinkel circlefit logo

5 Feiten over WooCommerce Webshops

 • Gratis

  WooCommerce is een gratis plugin voor WordPress. Je hoeft geen maandelijkse abonnementskosten te betalen zoals je dat bij veel webshopsoftware wel doet.

  01
 • Breid je webshop uit met plugins

  Breid je WooCommerce webshop uit met plugins voor functionaliteiten die je nodig hebt. Kies uit meer dan 331 officiële WooCommerce plugins waarvan er sommige gratis zijn.

  02
 • Wereldwijd populair

  WooCommerce is wereldwijd al zo’n 86 miljoen keer gedownload.

  03
 • Voorraadbeheer

  Beheer je voorraad met Woocommerce, creëer coupons en kies uit diverse betalingsopties.

  04
 • Automatische e-mails

  Je kunt automatische e-mails sturen naar winkelmandverlaters.

  05

Zo bouwen wij jouw WooCommerce webshop

WooCommerce koppelen we eenvoudig aan een WordPress website met de plugin. Wil je weten hoe we een webshop van A tot Z bouwen?

Kick-off meeting
Persona's
Wireframes
Designfase
Website ontwikkeling testen
Website ontwikkeling
A/B Testen
Oplevering website
Ticketsysteem
Website functies
 • 1. Kick-off

  Tijdens de kick-off meeting brengen we je wensen in kaart. Wil je een nieuwe webshop starten of heb je al een webshop, maar wil je over op WooCommerce? Of wil je gewoonweg beter vindbaar worden met je webshop? Alles is mogelijk. We brengen de huidige situatie in kaart verzamelen informatie voor een passende offerte.

 • 2. Creatie buyer persona’s

  Na akkoord beginnen we bij het begin: wie is je ideale klant? Die beschrijven we tot in detail, van emoties tot demografie. Hij of zij krijgt zelfs een naam en een gezicht. Zo weten we tijdens het proces wie we aanspreken met de webshop en maken we beslissingen op basis van de behoeften van deze buyer persona(‘s).

 • 3. Start wireframing

  Nu je wensen en de buyer persona’s duidelijk zijn, hebben we genoeg munitie om te beginnen met de eerste schetsen. Deze verwerkt het designteam in samenwerking met marketing in wireframes. Dat zijn functionele blauwdrukken van elk soort pagina van de webshop. Als je een stijlhandboek hebt, ontvangen we deze graag.

 • 4. De designfase

  Na een aantal feedbackrondes ben jij helemaal tevreden over de look-and-feel en opbouw van je webshop. Onze UI-specialisten zetten de wireframes om in designs voor elk soort pagina van je webshop, zoals de categoriepagina, de productpagina en de contactpagina. Dit presenteren we persoonlijk aan jullie.

 • 5. UX testing

  Het voordeel van samenwerken met Scherp Online is dat elk team met eigen specialistische kennis de hand legt aan jouw nieuwe webshop. Nadat het designteam zijn werk heeft gedaan, gaan onze UX-specialisten (als dit binnen de tijd en het budget past) testen op gebruikerservaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek.

 • 6. Ontwikkelfase

  In de ontwikkelfase gaan onze developers aan de slag met de ontwikkeling van je WordPress website. Dit wordt gedaan op onze eigen testserver, waar jij ook toegang toe krijgt om de voortgang te volgen. We zorgen in deze fase ook voor de nodige koppelingen met bijvoorbeeld Google Ads (Shopping) en uiteraard WooCommerce.

 • 7. Testen

  Naar wens vullen wij de webshop met al je producten, zorgen ervoor dat alle titles en meta descriptions zijn gevuld en overige onderdelen SEO-vriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid en de afbeeldingen. Wij testen de website nog een laatste keer en vragen jou dat ook te doen.

 • 8. Oplevering website

  Is de laatste hand gelegd aan de webshop en werkt alles naar behoren, dan is hij klaar voor lancering. Het serverplan richten we in en de content migreren we naar de nieuwe server. Na het omzetten van het DNS gaat je webshop live. Het eindpunt voor ontwikkeling is bereikt en dat mag gevierd worden!

 • 9. Ticketsysteem

  Onze service stopt hier niet. Als je na de livegang nog aanpassingen wil laten doen, gebruik je hiervoor ons online ticketsysteem. Hierin zet je de opdracht uit en hierin communiceren we over de voortgang. Uiteraard zijn we ook altijd telefonisch en per mail bereikbaar voor al je vragen.

 • 10. Responsive en SEO-vriendelijk

  Jouw webshop is altijd responsive (past zich aan op elk apparaat) en leveren we SEO-vriendelijk op. Dat is het voordeel van werken met een divers team met verschillende specialismes. Zo zorgen we ervoor dat je webshop niet alleen mooi is, maar ook converteert en goed gevonden wordt.

3 redenen om voor een WooCommerce webshop te kiezen

Met de WooCommerce plugin voor WordPress websites kun je super eenvoudig je webshop beheren.

 • WooCommerce is het perfecte ecommerce platform voor iedere ondernemer. Breid de functionaliteiten naar wens uit door middel van plugins.
 • Verkoop alles wat je wil met WooCommerce. Of het nu (digitale) producten, afspraken of verhuur is.
 • Krijg makkelijk inzicht in de prestaties van je webshop met WooCommerce Analytics.

Wil jij ook een WooCommerce webshop?
Laten we samenwerken!

Neem contact op

Lees alles over website ontwikkeling in onze blogs