Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

WooCommerce Webshop

Webshops zijn er in alle soorten en maten. Heb jij tegenvallende resultaten of wil je een nieuwe webshop beginnen? Dan helpen wij je aan een converterende, vindbare én aantrekkelijke WooCommerce webshop.

Met WooCommerce kan je met een extensie naast fysieke producten ook diensten verkopen. Denk aan verhuur of services.

Luuk van Aggelen Luuk van AggelenOntwikkelaar

Laat een terugbelverzoek achter!

Ben jij toe aan een nieuwe WooCommerce webshop? Laat een terugbelverzoek achter. Wij gaan graag met je in gesprek!

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

De Kussenwinkel circlefit logo

5 Feiten over WooCommerce Webshops

 • Gratis

  WooCommerce is een gratis plugin voor WordPress. Je hoeft geen maandelijkse abonnementskosten te betalen zoals je dat bij veel webshopsoftware wel doet.

  01
 • Breid je webshop uit met plugins

  Breid je WooCommerce webshop uit met plugins voor functionaliteiten die je nodig hebt. Kies uit meer dan 331 officiële WooCommerce plugins waarvan er sommige gratis zijn.

  02
 • Wereldwijd populair

  WooCommerce is wereldwijd al zo’n 86 miljoen keer gedownload.

  03
 • Voorraadbeheer

  Beheer je voorraad met Woocommerce, creëer coupons en kies uit diverse betalingsopties.

  04
 • Automatische e-mails

  Je kunt automatische e-mails sturen naar winkelmandverlaters.

  05

Zo bouwen wij jouw WooCommerce webshop

Met de WooCommerce plugin koppelen we hem eenvoudig aan een WordPress website. Lees hoe wij een webshop van A tot Z bouwen.

Kick-off meeting
Persona's
Wireframes
Designfase
Website ontwikkeling testen
Website ontwikkeling
A/B Testen
Oplevering website
Ticketsysteem
Website functies
 • 1. Kick-off

  Tijdens de kick-off meeting brengen we je wensen in kaart. Wil je een nieuwe webshop starten? Of heb je al een webshop, maar wil je over op WooCommerce? Alles is mogelijk. We brengen de huidige situatie in kaart en verzamelen informatie voor een passende offerte.

 • 2. Creatie buyer persona’s

  Na akkoord beginnen we: wie is je ideale klant? Die beschrijven we tot in detail, van emoties tot demografie. Zo weten we tijdens het proces wie we aanspreken met de webshop en maken we beslissingen op basis van de behoeften van deze buyer persona(‘s).

 • 3. Start wireframing

  Nu je wensen en de buyer persona’s duidelijk zijn, hebben we genoeg munitie om te beginnen met de eerste schetsen. Het designteam verwerken deze in samenwerking met marketingspecialisten in wireframes. Dat zijn functionele blauwdrukken van elke soort pagina van de webshop. Als je een stijlhandboek hebt, ontvangen we deze graag.

 • 4. De designfase

  Zodra jij na een aantal feedbackrondes helemaal tevreden bent over de uitstraling en opbouw van je webshop, starten we met het design. Onze UI-specialisten zetten de wireframes om in designs voor elke soort pagina van je webshop: de categoriepagina, de productpagina en de contactpagina. Dit presenteren we persoonlijk aan jullie.

 • 5. UX testing

  Het voordeel van samenwerken met Scherp Online is dat elk team met eigen specialistische kennis de hand legt aan jouw nieuwe webshop. Nadat het designteam zijn werk heeft gedaan, gaan onze UX-specialisten (als dit binnen de tijd en het budget past) testen op gebruikerservaring. Hiervoor zetten we zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek in.

 • 6. Ontwikkelfase

  In de ontwikkelfase gaan onze developers aan de slag met de ontwikkeling van je WordPress website. Dit doen ze op onze eigen testserver. Jij krijgt ook toegang tot deze server om de voortgang te volgen. We zorgen in deze fase voor de nodige koppelingen met bijvoorbeeld Google Ads (Shopping) en uiteraard WooCommerce.

 • 7. SEO-vriendelijkheid en testen

  Naar wens vullen wij de webshop met al je producten, zorgen we ervoor dat alle titles en meta descriptions zijn gevuld en overige onderdelen SEO-vriendelijk zijn. Zo zetten we alvast een solide basis om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van snelheid en afbeeldingen. Wij testen de website nog een laatste keer en vragen jou dat ook te doen.

 • 8. Oplevering website

  Is de laatste hand gelegd aan de webshop en werkt alles naar behoren? Dan is hij klaar voor lancering. Het serverplan richten we in en de content migreren we naar de nieuwe server. Na het omzetten van het DNS gaat je webshop live. Het eindpunt voor ontwikkeling is bereikt en dat mag gevierd worden!

 • 9. Ticketsysteem

  Onze service stopt hier niet. Als je na de livegang nog aanpassingen wil laten doen, gebruik je hiervoor ons online ticketsysteem. Hierin zet je eenvoudig de opdracht uit en communiceren we over de voortgang. Uiteraard zijn we ook altijd telefonisch en per mail bereikbaar voor al je vragen.

 • 10. Responsive en SEO-vriendelijk

  Jouw webshop is altijd responsive (past zich aan op elk apparaat) en leveren we SEO-vriendelijk op. Dat is het voordeel van werken met een divers team van verschillende disciplines. Zo zorgen we ervoor dat je webshop niet alleen mooi is, maar ook converteert en goed gevonden wordt.

3 redenen om voor een WooCommerce webshop te kiezen

Met WooCommerce beheer je super eenvoudig je webshop.

 • WooCommerce is het perfecte ecommerce platform voor iedere ondernemer. Breid de functionaliteiten naar wens uit door middel van plugins.
 • Verkoop alles wat je wil met WooCommerce. Of het nu (digitale) producten, afspraken of verhuur is.
 • Krijg makkelijk inzicht in de prestaties van je webshop met WooCommerce Analytics.

Wil jij ook een WooCommerce webshop?
Laten we in gesprek gaan!

Neem contact op

Lees alles over website ontwikkeling in onze blogs

ScherpOnline_Sfeer_121-min

WooCommerce Vs Shopify: welk platform komt het beste uit de bus?

Alex Gulen
Alex Gulen Geplaatst op 14 september 2023 Laatste update op 23 januari 2024
Spider

Zo richt je robots.txt in

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 18 september 2020 Laatste update op 17 januari 2024