Menu
Terug

Conversie optimalisatie

Wil jij het meeste halen uit de websitebezoekers die je al hebt? Haal meer omzet zonder dat je meer mediabudget uitgeeft! Conversieoptimalisatie heeft direct effect op je inkomsten. Vaak boeken we met kleine aanpassingen op je website al veel resultaat.

Ik zie nog te vaak mensen investeren in marketing, terwijl de website nog te wensen over laat. Zo raak je verkeer net zo weer hard kwijt. Begin bij de basis.

Mariska PaulMariska PaulOnline marketing specialist

7 Best practices voor een hoger conversieratio

Download de 7 best practices om jouw conversieratio direct te verhogen.

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

Kuijpers Zorgdesq Van Wijnen

5 Feiten over conversie optimalisatie

 • Video

  Landingspagina’s met video’s verhogen het aantal conversies met 86%.

  01
 • Geen merkvoorkeur

  90% van de gebruikers hebben nog geen keuze voor merk gemaakt voordat ze beginnen met hun online zoektocht.

  02
 • Targeting

  Door het gebruik van de juiste targeting- en testmethodes kunnen conversieratio’s tot 300% geboost worden.

  03
 • >5% tijd voor conversie optimalisatie

  Bedrijven die hoge conversieratio’s behalen spenderen meer dan 5% van hun budgetten aan conversie optimalisatie.

  04
 • User-generated-content

  Het gemiddelde conversieratio van bezoekers die user-generated-content (content van gebruikers, zoals reviews) zien, is 161% hoger dan wanneer dit niet het geval is. Je kan dus de meest geweldige webteksten schrijven, zonder content van je gebruikers heeft dat niet de potentie die het kan hebben mét ratings en reviews.

  05

Zo optimaliseren wij jouw website voor meer conversies

Conversieoptimalisatie is voor iedereen geschikt, zelfs als je weinig website bezoekers. We werken volgens 5 stappen: onderzoek, hypothese, prioriteren, testen en analyseren.

Optimalisatie 0-meting en doelstelling
Onderzoek
Testen
 • 1. 0-meting & doelstelling

  Statistieken zijn de basis voor conversie optimalisatie. We starten dan ook altijd met een juiste inrichting van Google Analytics om een nul-meting te kunnen maken. Een 0-meting maakt het mogelijk realistische doelen te stellen en ze ook meetbaar te maken.

 • 2. Onderzoek

  Hoewel sommige best-practices bewezen zijn (bijvoorbeeld duidelijke productfoto’s), geldt dat niet bij alles. Die oranje contactbutton werkt bij de één heel goed, maar bij jou misschien juist niet. Daarom onderzoeken we het gedrag op de website in Google Analytics, maar ook met behulp van tools als Hotjar. We onderscheiden altijd desktop en mobiel.

 • 3. Hypothese

  Op basis van het onderzoek over het gedrag van gebruikers op je website, proberen we te verklaren waarom we de knelpunten die we tegenkomen zien. Dat zijn de hypotheses die we gaan testen. De hypothese bevat een bepaalde aanpassing (bijvoorbeeld korter contactformulier), het effect ervan en de reden waarom een bepaalde aanpassing zou werken.

 • 4. Prioriteren

  We kunnen niet alles tegelijkertijd gaan testen, maar moeten focus aanbrengen. We stellen prioriteiten volgens het P.I.E. principe: “potential”: welke pagina’s presteren het slechtst en kunnen veel verbeteren?, “importance”: kies pagina’s met het meest waardevolle verkeer en “ease”: we beginnen vervolgens bij de pagina’s die het makkelijkst te optimaliseren zijn.

 • 5. Testen

  De hypotheses worden in deze fase getest. Dat kan zijn met een A/B- test, een multivariabele test of een splittest. Belangrijk hierbij is dat de test representatief en betrouwbaar is. Deze fase bestaat voornamelijk uit wachten, want analyseren tijdens de testfase is niet zinvol. Op basis van het aantal bezoekers stellen we een testduur vast.

 • 6. Analyseren

  Als de testfase voorbij is, kiezen we een winnaar en een verliezer en voeren we de aanpassing(en) door op je website. Dat betekent voor ons niet dat we klaar zijn, want dat is conversieoptimalisatie nooit. We stellen nieuwe hypotheses op en de winnaar gebruiken we in een nieuwe test. Zo helpen wij jou aan echt verbluffende conversieresultaten.

3 redenen om je website te optimaliseren voor conversie

Wil jij zoveel mogelijk rendement uit je bezoekers halen? Dan is conversieoptimalisatie de volgende stap voor jou!

 • Het is een perfect middel om je ROI te verhogen. De kosten per acquisitie dalen, waardoor je met hetzelfde aantal bezoekers meer conversies haalt.
 • Het draagt bij aan hogere posities in Google. Gebruiksvriendelijkheid is een onderdeel van conversie optimalisatie en laat Google daar nou net fan van zijn.
 • Het helpt je je bedrijf te groeien. Met conversieoptimalisatie zorg je voor klantenbinding en creëer je duurzame en consistente omzettoenames.

Geïnteresseerd in conversie optimalisatie?
Laten we samenwerken!

Neem contact op

Bekijk alle onderdelen van conversie optimalisatie