Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Video adverteren

Als je video adverteren niet in je marketingstrategie meeneemt, zal je nooit met de grote jongens mee mogen spelen. Adverteer je wel met video, maar haal jij niet de beoogde resultaten? Ook dan is het echt tijd om hier verandering in te brengen, want ook jouw klanten bekijken meer online video’s dan ooit tevoren. En hoe kun je nu beter jouw boodschap overbrengen dan met een goede video?

92% van de B2B prospects bekijkt video’s online, terwijl de potentie van video nog al te vaak onbenut blijft door B2B marketeers.

dennis kornuyt Dennis KornuytOnline strateeg & HubSpot specialist

7 Best practices video-advertentie

Download 7 best practices voor het creëren van een functionele video-advertentie!

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

lassoo Janssen en Janssen

5 Feiten over Video Adverteren

 • ROI

  51% van de marketingprofessionals wereldwijd wijzen video als contenttype aan dat zorgt voor de beste ROI.

  01
 • Aankoop na zien branded social video

  64% van de consumenten doet een aankoop na het bekijken van een branded social video.

  02
 • Video op social media

  Video op social media genereert 12 keer meer deelacties dan tekst- en beeldposts samen.

  03
 • Liever video dan tekst

  59% van de mensen met leidinggevende functie zeggen liever een video te bekijken dan een tekst te lezen.

  04
 • Mobiel

  92% van de gebruikers die op mobiel video’s bekijken, delen deze met anderen

  05

Zo zorgen wij voor omzet met video advertenties

Als je wacht op het juiste moment om te beginnen met video adverteren, dan ga je er nooit aan beginnen. Wij helpen je graag. Benieuwd hoe we te werk gaan?

Formuleer een doelstelling
Bepaal je doelgroep
Budget
Buyer's journey
Kanaal kiezen
Videocreatie
Landingspagina
A/B test
Data Studio Rapportage
 • 1. Formuleer een doelstelling

  De beste manier om te beginnen is door te weten waar je naartoe wilt. Waarom ben je bereid om tijd en geld te investeren in video? Wij helpen je graag bij dit proces, maken doelstellingen SMART en kiezen KPI’s om het succes te bepalen. Van hieruit formuleren we een videoadvertentiestrategie die werkt.

 • 2. Bepaal je doelgroep

  Heb je je doelgroep al up-to-date uitgeschreven in persona’s? Geweldig! Zo niet, dan doen we dat samen met jou. Persona’s zijn fictieve representaties van je ideale klant. Ze helpen ons je doelgroep echt te begrijpen, te weten aan wat voor soort video’s behoefte is, op welke kanalen ze zich bevinden en hoe we ze moeten aanspreken.

 • 3. Budget

  Zorg dat je campagnebudget matcht met je doelstelling. Wees realistisch, want het budget moet je doelstellingen niet in de weg staan. Wil je veel mensen bereiken of heb je een sterk afgebakende doelgroep? Wij staan voor je klaar om je te adviseren. Budgetaanpassingen kunnen we echter op elk moment doorvoeren.

 • 4. Buyer’s journey

  Elke persona beleeft dezelfde customer journey, van bewustwording van een probleem of verlangen tot de beslissing waar ze de oplossing voor het probleem of verlangen aanschaffen. We stellen vast in welke fase we je persona(‘s) het beste een video kunnen laten zien om de doelstelling te behalen. Video zetten we ook graag in voor remarketing.

 • 5. Kanalen kiezen

  Bij video adverteren denk je al gauw aan YouTube. Daar is jouw doelgroep ook ongetwijfeld op te vinden, maar er zijn nog veel meer opties waar je aan kunt denken, bijvoorbeeld social media. We kiezen die kanalen die bij jouw doelgroep, doelstelling en budget past.

 • 6. Videocreatie

  Gewapend met alle informatie verkregen uit voorgaande stappen creëren we de perfecte video’s die we tonen op het juiste kanaal, op de juiste tijd aan de juiste doelgroep. Wees niet bang voor dure producties, dat is namelijk helemaal niet nodig. Tegenwoordig geldt: hoe echter en rauwer, hoe beter. Als het toch nodig is, werken we samen met onze partner die video’s produceert.

 • 7. Landingspagina

  Onderschat het belang van een goede landingspagina niet. Als iemand op de deur klopt, wil je deze wijd openen. Tenzij het bekijken van je video an sich het doel is, moet je het zo makkelijk mogelijk maken om een actie uit te voeren. Wij richten de landingspagina – die na de klik op de video volgt – zo in dat men amper hoeft na te denken om te converteren.

 • 8. Testen & optimaliseren

  Wij varen nooit blindelings op ons gevoel, we nemen het hooguit mee in ons onderzoek. Dat betekent dat we alles testen en onszelf in twijfel blijven trekken. Zo creëren we altijd meer dan één advertentie en testen we met oneindig veel andere aspecten om alles uit de campagne te halen wat erin zit. Denk aan biedstrategie, doelgroep en andere instellingen.

 • 9. Rapporteren

  Wees niet bang dat je te weinig van ons hoort, want wij kunnen niet wachten om succes met je te delen. Je krijgt een link naar een gepersonaliseerd Google Data Studio rapport. Zie deze real-time in op elk moment en deel hem intern. Maandelijks lichten we deze toe in een persoonlijk gesprek. Heb je tussendoor vragen of wil je advies? Bel ons gerust!

3 redenen waarom je niet moet wachten met video advertenties

Val op tussen je concurrenten aan grijp de aandacht van je consument met beeld en geluid.

 • Jouw (potentiële) klanten bekijken meer nu meer video’s dan ooit tevoren.
 • Video advertenties zorgen voor verkoop.
 • Met video vertel je je verhaal het beste.

Geïnteresseerd in video adverteren?
Laten we samenwerken!

Contact

Lees meer over video als onderdeel van je marketingstrategie in onze blogs

youtube SEO 2020

YouTube SEO in 2024: met deze tips worden jouw video’s goed gevonden.

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 13 december 2022 Laatste update op 2 februari 2024