Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Bol.com

Online marketplaces als Bol.com, Amazon en Marktplaats nemen een steeds prominentere rol in binnen het Nederlandse e-commerce landschap. Bol.com biedt ondernemers kans hun bereik en naamsbekendheid in één klap enorm te vergroten. Onze Marketplace-specialisten helpen jou met hun specialistische kennis aan een duurzame, toekomstbestendige strategie. Heb jij de wil om te blijven groeien? Bouw dan je bedrijf uit op Bol.com!

Prijs je producten net iets onder de reguliere verkoopprijs. Dit vergroot je zichtbaarheid op prijsvergelijkers als Google. Zo kun je je verlies terugverdienen.

Wesley plugers Wesley PlugersCo-owner

Feitensheet online marketplace

Welke marketplace is voor jou geschikt? Download de feitensheet!

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

bylotte logo Cramers van asten Solution Clinic

5 Feiten over Bol.com

 • Aantal klanten

  Bol.com heeft een netwerk van meer dan 10 miljoen actieve klanten in Nederland en België.

  01
 • Assortiment

  Bol.com heeft een assortiment van ruim 22 miljoen artikelen en is daarmee één van de meest populaire Belgische en Nederlandse winkels.

  02
 • Grootste Nederlandse webshop

  Bol.com is met 10,6 miljoen websitebezoekers per maand de grootste Nederlandse webshop.

  03
 • Logistiek uit handen geven

  Je kan je logistiek laten regelen door Bol.com. Bol.com zegt dat je dan meer kans hebt op het koopblok en conversieratio’s met zo’n 30% stijgen. Daarnaast worden je producten standaard in Nederland én België verkocht.

  04
 • Sponsored products

  Een boost geven aan je sales? Meld je producten aan voor sponsored products middels een biedingssysteem. Je betaalt enkel voor kliks naar je productpagina.

  05

Zo zorgen wij voor extra verkoop op Bol.com

Als je het goed aanpakt kan Bol.com voor extra naamsbekendheid en sales zorgen voor jouw bedrijf, zonder je identiteit te verliezen. Zo helpen wij jou!

Wensen bespreken
Analyse producten / service
SMART doelstelling
Feed koppelen
Google Analytics
Sponsored products
Google Analytics
 • 1. In gesprek over je wensen

  Voordat we aan de slag gaan willen we weten wat je behoefte is. Het kan zijn dat je al producten via Bol.com verkoopt, maar je er meer uit wil halen. Of misschien heb je geen idee waar je moet beginnen, maar ben je wel benieuwd wat het platform je kan brengen. Wij brengen je wensen in kaart om tot een persoonlijk plan te komen.

 • 2. Analyse producten en service

  Zijn je wensen duidelijk, dan beginnen we met een analyse van je producten en service. Wat verkoop je? Wat is je concurrentie op Bol.com? Hoe sta je in de markt qua prijs en kan jij aan alle servicevoorwaarden van Bol.com voldoen? Zo bepalen we je positie en stellen we adviezen voor jou op.

 • 3. Doelstelling formuleren

  Afhankelijk van je wensen formuleren we al dan niet een doelstelling. We omschrijven samen SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden) wat je wil bereiken met het verkopen van je producten via Bol.com.

 • 4. Feed koppelen

  Het is mogelijk om producten handmatig in Bol.com in te laden, maar als het er veel zijn is dat ook veel werk. In dat geval koppelen we je producten via een API- verbinding aan Bol.com, zodat ze automatisch worden ingeladen vanaf je website en alle verkoopgegevens teruggeschoten worden in je eigen CMS.

 • 5. Product optimalisatie

  Als wij je helpen met het verkopen van je producten via Bol.com, zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. We maximaliseren de kans dat je vertoond wordt door het optimaliseren van je afbeeldingen, titel en beschrijving. Volledige en unieke content dragen namelijk bij aan de vindbaarheid van je producten.

 • 6. Sponsored products

  Het verdienmodel van Bol.com draait op bemiddelingskosten op basis van de de productprijs en de productgroep. Die draag je af per verkoop. Wil je je producten extra in de spotlight zetten, adverteer dan met sponsored products en verschijn bovenaan de zoekresultaten. Het werkt volgens een biedingssysteem en je betaalt alleen per klik op een advertentie.

 • 7. Rapportage

  Je krijgt elke maand van ons een persoonlijke update over de prestaties ondersteund door een Data Studio Rapport. Daarin staat real-time statistieken en grafieken over de stand van zaken met betrekking tot je KPI’s en doelstellingen die je op elk moment kan bekijken.

3 redenen waarom verkopen op Bol.com werkt

Met goede analyses, prognoses en prijsstellingen biedt Bol.com een grote kans voor ondernemers om hun afzetgebied snel uit te breiden.

 • Vergroot je naamsbekendheid en aantal sales op de grootste webshop van Nederland.
 • Profiteer van gratis vertoningen en betaal alleen commissie per verkoop of voor advertenties (per klik).
 • Je hebt geen webshop nodig om producten te verkopen op Bol.com. Je kan zelfs de bezorging aan Bol.com overlaten.

Geïnteresseerd in het verkopen van je producten via Bol.com?
Laten we samenwerken!

Contact

Lees meer over online marketing in onze blogs

meeting

Online marketing uitbesteden: wel of niet doen?

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 9 januari 2024 Laatste update op 23 januari 2024