Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

YouTube SEO

Eindelijk, je hebt je eigen YouTube kanaal gelanceerd en bent druk bezig met het creëren van video’s. Maar hoe worden je video’s nu eigenlijk goed gevonden? Je maakt ze immers niet voor niets. Daar komt SEO voor YouTube om de hoek kijken. YouTube is net zoals Google een zoekmachine. De op één na grootste zelfs! Door optimalisatie van je video’s krijg je meer weergaven. Wil je dat jouw video’s gevonden worden? Dan helpen wij je graag!

Krijg 2 tot 5 keer meer weergaven door je video ook te optimaliseren voor Google. Tutorials, reviews en how-to-video’s zijn hiervoor bijvoorbeeld heel geschikt.

Piet Zweegers Piet ZweegersCo-owner

7 Best practices voor video-advertenties

Wil jij ook eens video-advertenties proberen? Download de 7 best practices voor video-advertenties!

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

bylotte logo

5 Feiten over YouTube SEO

  • Eerste pagina

    Video’s die op de eerste pagina verschijnen, hebben een gemiddelde lengte van 14 minuten en 50 seconden.

    01
  • Hoger scoren met nieuwe abonnees

    Video’s die nieuwe abonnees aanleveren, lijken eerder hoger in de zoekresultaten van YouTube te ranken.

    02
  • Blogposts met video’s

    Blogposts met video’s hebben 53% meer kans om op de eerste zoekresultatenpagina van Google te verschijnen.

    03
  • Interactie rankingsfactor

    Het aantal reacties, deelacties, weergaven, likes, abonneren na het bekijken van een video en de CTR hebben een sterke correlatie met hogere YouTube rankings.

    04
  • HD video’s

    68,2% van de video’s die op de eerste pagina van YouTube ranken, zijn HD video’s.

    05

Zo maken wij jouw video’s vindbaar in YouTube

Je bent begonnen met het plaatsen van video’s. Dat is stap 1. Maar hoe optimaliseer je zodat ze vindbaar zijn voor de juiste doelgroep?

YouTube zoekwoordenonderzoek
SEO Markt-en concurrentieanalyse
Onderzoek doen
Selectie zoekwoorden
Grafiek
YouTube video
YouTube Playlist
Thumbnail YouTube
YouTube video's
  • 1. YouTube zoekwoordenonderzoek

    Het verschilt in dit opzicht niet heel veel van SEO voor Google. Vertel de zoekmachine waar je video over gaat door zoekwoorden te verwerken in tags, de titel en de beschrijving. We maken een lijst met relevante zoekwoorden, voeren die in de zoekbalk van YouTube in en YouTube geeft populaire suggesties gerelateerde zoekwoorden.

  • 2. Onderzoek zoekwoorden van concurrentie

    Om geen kansen te laten liggen, onderzoeken we ook je concurrenten. Op het kanaal van een concurrent uit jouw niche sorteren we op populariteit. Van de meest populaire video’s analyseren we titels, beschrijvingen en tags. Zo ontdekken we ook nieuwe onderwerpen voor videocreatie.

  • 3. Onderzoek eigen zoekwoorden

    De rapportages van YouTube Analytics geeft inzicht op welke zoekwoorden je video’s al gevonden worden. Hierin komt vaak interessante informatie naar voren. We ontdekken nieuwe relevante zoekwoorden waar je op anders nooit achter was gekomen. Deze zoektermen leveren we je aan als kansrijke input voor nieuwe video’s.

  • 4. Zoekwoordenselectie

    Nu gaan we een selectie maken. Welke zoekwoorden kunnen we toepassen op bestaande video’s? Welke zoekwoorden zijn interessant voor nieuwe video’s? We kijken hierbij naar concurrentie: hoeveel resultaten levert een zoekterm op? Ook analyseren we welke video’s al gevonden worden in Google. Hoe kunnen we die nog optimaliseren?

  • 5. Ondertiteling, captions, visualisatie

    YouTube leest ondertiteling en ziet het als accurate representatie van je video. Het verhoogt het de toegankelijkheid, maar ook kijktijd en engagement: beide rankingsfactoren. Zorg ook voor toegankelijkheid door visualisatie van gesproken tekst met bijvoorbeeld captions en infographics.

  • 6. Benoem zoekwoord

    Benoem letterlijk het belangrijkste zoekwoord ook in je video, want YouTube “hoort” het. Het draagt bij aan hogere rankings.

  • 7. Playlists

    We raden aan om video’s te categoriseren in playlists van zo’n 5-6 video’s die over een bepaald onderwerp gaan. Het komt de engagement vaak ten goede, omdat je meerdere gerelateerde video’s aanbiedt. Het maakt het ook mogelijk een link te delen naar een playlist in plaats van een enkele video.

  • 8. Thumbnail

    Jouw video’s moeten gevonden worden, maar er moet ook op geklikt worden. Een goede thumbnail is hiervoor cruciaal. Standaard kun je kiezen uit drie screenshots, maar je kan ook een ander moment van de video kiezen of een eigen thumbnail uploaden. Wij zorgen ervoor dat hij aantrekkelijk is en opvalt tussen de concurrentie.

  • 9. Promoot je video

    Je video is nu geoptimaliseerd voor vindbaarheid in YouTube. Het kan echter geen kwaad om een handje te helpen. We benoemen je video in relevante fora, Q&A websites en gebruiken hem in gastblogs of op je eigen website voor meer en kwalitatieve weergaven. We raden aan de link naar je nieuwste video in je e-mail handtekening te plaatsen.

3 redenen waarom je investeren wil in SEO voor je YouTube video’s

Per minuut wordt er 500 uur aan video’s geüpload op YouTube. Laat jouw video’s niet verloren raken tussen al het videogeweld.

  • Krijg meer videoweergaven en vertoningen. Laat meer mensen gratis kennis maken met je merk op de best mogelijk manier: via beeld en geluid.
  • Vergroot het aantal abonnees waardoor je video’s meer bekeken worden, ongeacht of ze goed gevonden worden of niet.
  • Verhoog je websiteconversie door het toepassen van remarketing op videokijkers, deelacties, reacties en/ likes.

Geïnteresseerd in SEO voor YouTube?
Laten we samenwerken!

Contact

Lees meer over videomarketing in onze blogs

youtube SEO 2020

YouTube SEO in 2024: met deze tips worden jouw video’s goed gevonden.

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 13 december 2022 Laatste update op 2 februari 2024