Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Videomarketing

Het hebben van een videostrategie is voor merken haast noodzakelijk. Dit moet verweven zijn in je online marketing strategie op elk kanaal, vooral social media. En het mooie is: je hoeft geen pro te zijn in creatie. Integendeel.

Je loopt echt achter zonder videostrategie. Gelukkig houden mensen tegenwoordig van écht en authentiek. Een goede smartphone volstaat prima!

Laurens Laurens SmitLead Strategie

7 Best practices video-advertentie

Download de 7 best practices voor het creëren van een video-advertentie

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

Popsockets bylotte logo circlefit logo

5 Feiten over videomarketing

 • Leeftijd en geslacht

  Mensen tussen de 25-34 jaar bekijken de meeste video’s online. Mannen kijken daarbij 40% meer video’s dan vrouwen.

  01
 • Meer content zien van favoriete bedrijven of merken

  54% van de consumenten wil meer videocontent zien van favoriete bedrijven of merken. Door het gebruik van de juiste targeting- en testmethodes kunnen conversieratio’s tot 300% geboost worden.

  02
 • Video als marketing tool

  87% van de marketingspecialisten gebruikt video als een marketing tool.

  03
 • Positieve ROI

  85% van de marketeers zegt dat videomarketing een positieve ROI oplevert.

  04
 • Meer hoog gekwalificeerde leads

  Videomarketeers krijgen 66% meer hoog gekwalificeerde leads per jaar.

  05

Zo helpen wij jou aan een videomarketing strategie

Als je wacht op het juiste moment om te beginnen met video adverteren, dan ga je er nooit aan beginnen. Wij helpen je graag. Benieuwd hoe we te werk gaan?

Formuleer een doelstelling
Bepaal je doelgroep
Buyer's journey
Kanaal kiezen
Videocreatie
Video marketing testen & optimaliseren
Video marketing Rapporteren
 • 1. Formuleer een doelstelling

  Om strategie te bepalen is het noodzakelijk te weten waar je naartoe wil. Het is niet voor niets dat je budget wil reserveren voor videomarketing. We zijn gewend te helpen bij het opstellen van SMART doelstellingen en KPI’s, waardoor we koers kunnen bepalen en succes meten.

 • 2. Bepaal je doelgroep

  De meeste bedrijven die iets aan marketing doen hebben wel een beeld van de doelgroep. Maar hoe specifiek is die? Wij gaan hier samen met een kritisch oog naar kijken en stellen (als dat nog niet gedaan is) buyer persona’s op. Deze fictionele representaties van je ideale klant zorgen ervoor dat we weten tegen wie we praten. Ze geven ons input voor de soort video’s en strategie.

 • 3. Buyer’s journey

  Afhankelijk van de doelstellingen kunnen we voor elke fase van de buyer’s journey en voor elke specifieke persona een video creëren. Door volgens deze strategie te werken kunnen we video’s bieden die in elke fase van de koopreis voor elke persona meerwaarde bieden. Of dat nu een oplossing voor een probleem bieden is of het vervullen van een verlangen.

 • 4. Kanalen kiezen

  Grote kans dat je direct aan YouTube denkt bij videomarketing. Dit is inderdaad een zeer belangrijke kanaal waar jouw doelgroep zich vast en zeker ook op bevindt. Maar heb je wel eens gedacht aan andere kanalen? Zo zijn social media en Google Display ook zeer interessant om je video’s op onder de aandacht te brengen. We selecteren kanalen die aansluiten bij je budget en doelstellingen, betaald en/of onbetaald.

 • 5. Videocreatie

  Misschien heeft het daadwerkelijk creëren van video’s je altijd tegengehouden om videomarketing toe te passen voor je bedrijf. Door stapsgewijs te werken is de inhoud van de video’s vrij eenvoudig te bepalen, maar geldt dat ook voor de creatie? Ja, het hoeft geen grote productie te worden om effectief te zijn. In tegendeel: men waardeert tegenwoordig echte, rauwe producties meer dan professionele.

 • 6. Testen & optimaliseren

  Om de best mogelijke videomarketing uit te voeren, monitoren we continu de prestaties. We testen wat voor jouw business werkt, optimaliseren en adviseren voor toekomstig videomateriaal. Dit is een doorlopend proces wat nooit stil ligt.

 • 7. Rapporteren

  Elke maand rapporteren we aan je met een Data Studio Rapportage die je altijd real time kunt inzien. Wat hebben we gedaan? Wat zijn de resultaten? Liggen we op koers met de doelstelling? Maar ook actiepunten worden besproken. Waar ligt onze focus deze maand? Tussendoor zijn we natuurlijk ook altijd bereikbaar voor vragen.

3 redenen om video te verwerken in je marketingstrategie

Mensen kijken meer dan ooit video’s online. Jij als bedrijf wil ook in die online videowereld zijn! Ook omdat:

 • Het is een perfect middel om naamsbekendheid te creëren. Je geeft je bedrijf een gezicht. Dat is waar mensen in dit tijdperk naar verlangen en wat blijft hangen.
 • Het helpt in het beslissingsproces. 64% van de consumenten koopt eerder een product na het zien van een video.
 • Technisch goede video’s creëer je eenvoudig. Rauw en echt materiaal wordt enorm gewaardeerd. Dat kan je bijvoorbeeld prima maken met een goede iPhone.

Geïnteresseerd in videomarketing?
Laten we samenwerken!

Contact

Bekijk alle onderdelen van videomarketing

Lees meer over videomarketing

youtube SEO 2020

YouTube SEO in 2024: met deze tips worden jouw video’s goed gevonden.

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 13 december 2022 Laatste update op 2 februari 2024