Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

YouTube adverteren

Meer dan 2 biljoen gebruikers loggen maandelijks in op YouTube. Dat maakt het de tweede meest bezochte website ter wereld. Wil jij op een aantrekkelijke manier de aandacht van nieuwe klanten trekken of juist sturen op conversies? Met YouTube advertenties kan het allemaal. De gemiddelde kosten per weergaven liggen tussen de €0,009 en €0,028. Een goedkope manier om jouw boodschap over te brengen op een specifieke doelgroep.

Skippable ads kan je na 5 seconden wegklikken. Gebruik daarom liever geen video’s die niet voor YouTube zijn gemaakt. Trek in die 5 seconden de aandacht.

Sophie Hodak online strateeg Sophie HodakOnline strateeg & HubSpot specialist

7 Best practices voor video-advertenties

Download de 7 best practices voor het creëren van een video-advertentie!

Lees verder

Wij werken hier onder andere aan voor:

circlefit logo

5 Feiten over YouTube

 • Mobiele apparaten

  Meer dan 70% van de YouTube weergaven komt van mobiele apparaten.

  01
 • Bedrijven op YouTube

  62% van de bedrijven gebruikt YouTube om videocontent te delen. Jouw concurrentie dus ook.

  02
 • Nieuwe producten ontdekken op YouTube

  90% van de mensen zegt nieuwe producten of diensten te ontdekken op YouTube. Daarom is videocontent zo waardevol onder marketeers.

  03
 • Producten kopen

  In 2018 zegt meer dan 33% van de consumenten producten te hebben gekocht die ze op YouTube ontdekten.

  04
 • Iets nieuws leren

  Google ziet een globale trend van mensen die naar YouTube keren op momenten dat ze iets nieuws willen leren. De kijktijd in deze categorie is enorm hard gestegen in 2019.

  05

Zo maken wij jouw YouTube advertenties rendabel

YouTube is een kansrijk advertentieplatform voor zowel B2C als B2B bedrijven. Pak het goed aan en je plukt er snel de vruchten van.

SMART doelstelling
Bepaal je doelgroep
Budgetten verdelen
Koopcyclus
Grafiek
Landingspagina
A/B test
Data Studio Rapportage
 • 1. Formuleer een doelstelling

  Een YouTube campagne draaien zonder doelstelling is schieten met losse flodders. Een heldere doelstelling met KPI’s helpt je bij het creëren van videocontent, targeting van je doelgroep en het bepalen van succes. We helpen je hierbij als je de doelstellingen nog niet helder hebt.

 • 2. Bepaal je doelgroep

  Videoadvertenties creëer je voor je doelgroep. Je zal vast wel een idee hebben wie dat is, maar hoe specifiek is dat beeld? Wij werken met persona’s, een fictieve representatie van je ideale klant. Wie is “Ton de tuinman”? Waar heeft hij moeite mee? Onze specialisten hebben hier ervaring mee en brengen de ziel in jouw doelgroep.

 • 3. Budget

  Voor niets gaat de zon op, maar met goed werk kost YouTube je helemaal niks. Het moet juist geld opleveren! We adviseren je graag over de inverstering. Hierin nemen we mee: je doelstelling, je targeting doelgroep (hoe specifieker, hoe kleiner) en de tijdspanne. Wees realistisch en bedenk dat we budgetten op elk moment kunnen bijstellen.

 • 4. Koopcyclus

  We hebben bijna genoeg informatie om aan de slag te gaan met het maken of kiezen van een goede video. De koopcyclus bestaat uit drie fases: bewustwording, overweging en beslissing. Welke fase relateert aan de doelstelling? Een video in de bewustwordingsfase kan een how-to-video zijn die weer niet relevant is voor de beslissingsfase.

 • 5. Type YouTube advertentie

  YouTube kent wel zes advertentietypes, zoals onder andere de bekende skippable ads, overlays en gesponsorde kaarten. We limiteren onszelf liever niet tot één advertentietype, zodat we je kansen om vertoond te worden verdubbelen.

 • 6. Videocreatie

  Het geheim van videocreatie zit hem in wat je de gebruiker te bieden hebt. Waarom zou iemand een video willen verlaten door op jouw advertentie te klikken? We beginnen bij de boodschap. Wat wil je aan wie in welke fase van de koopcyclus vertellen? Met behulp van bestaand en/of nieuw materiaal maken we een effectieve video, speciaal voor YouTube.

 • 7. Landingspagina

  De landingspagina waarop gebruikers komen na klikken op een YouTube advertentie moet feilloos aansluiten op de boodschap van de video. We willen dat hij snel is, visueel aantrekkelijk, een call-to-action bevat en dat eventuele formulieren geoptimaliseerd zijn.

 • 8. Experimenteren & optimaliseren

  Jouw YouTube campagnes zijn bij ons in goede handen, maar naast de inzet van onze ervaring en kennis, testen en experimenten wij ook altijd. We testen verschillende (lengten van) video’s, targeting opties maar ook instellingen en tactieken. Dat is onze datagedrevenheid en drive om het beste uit jouw campagnes te halen.

 • 9. Rapporteren

  Voor vragen staan we op elk moment van de dag open, maar je krijgt van ons elke maand een terugkoppeling in een persoonlijk gesprek over hoe het gaat met de YouTube campagnes. Middels een link naar een Google Data Studio dashboard kun je de resultaten altijd real-time inzien en intern delen.

3 redenen waarom je niet moet wachten met YouTube advertenties

YouTube is een vreemde eend in de bijt tussen alle advertentiemogelijkheden van Google. En dat maakt het interessant!

 • Mensen kijken graag naar video’s. Video’s worden meer dan ooit bekeken.
 • Vertel je doelgroep een verhaal met beeld en geluid. Een betere manier om een boodschap over te brengen is er niet!
 • Adverteren op YouTube is relatief goedkoop. Bij TrueView YouTube advertenties betaal je pas als iemand een video voor 30 seconden of langer bekijkt óf de hele video bekijkt.

Geïnteresseerd in adverteren op YouTube?
Laten we samenwerken!

Contact

Lees meer over videomarketing

youtube SEO 2020

YouTube SEO in 2024: met deze tips worden jouw video’s goed gevonden.

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 13 december 2022 Laatste update op 2 februari 2024