Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Wat is HubSpot? Maak kennis met dit alles-in-één platform.

Iedereen die zich bezighoudt met digitale marketing heeft de naam HubSpot vast wel eens horen vallen. Maar wat is het nu precies en hoe kan het jouw bedrijf vooruit helpen? HubSpot is een all-in-one platform met software om jou te ondersteunen met onder andere marketing, sales en klantenservice. Benieuwd hoe HubSpot jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen?

Sophie Hodak
Sophie Hodak Geplaatst op 18 april 2024
Too long to read

HubSpot is een zeer gebruiksvriendelijk platform en integreert verschillende bedrijfsprocessen naadloos met elkaar. Het is gebaseerd op het principe van inbound marketing, waarbij de klant centraal staat. Dit helpt je bedrijf organisch te groeien door potentiële en bestaande klanten gepersonaliseerde ervaringen te bieden.

Voor wie?

Of je nu een kleine start-up bent of een grote onderneming, HubSpot groeit met je mee. Het is ideaal als je:

 • Een duidelijk overzicht wil van je klantinteracties.
 • Efficiënter wilt werken door automatisering.
 • Je marketinginspanningen wilt verbeteren met data.

Wat biedt HubSpot?

 • CRM: Een centraal systeem voor alle klantgegevens.
 • Sales: Tools om leads te beheren en deals te sluiten.
 • Marketing: Alles wat je nodig hebt voor campagnes en analyse.
 • Operations: Naadloze integratie van systemen voor een gestroomlijnde workflow.
 • CMS: Eenvoudige creatie van geoptimaliseerde websites en landingspagina’s.
 • Service: Efficiënte klantenservice voor tevreden klanten.

Kosten en integraties

HubSpot biedt diverse prijspakketten, van een gratis basisversie tot uitgebreide enterprise-oplossingen. Het platform integreert ook moeiteloos met andere systemen, waardoor je je bestaande tools kunt blijven gebruiken.

Scherp Online als Hubspot Partner

Scherp Online is officieel HubSpot Platinum Partner. Een partner bureau kan je helpen met onboarding en training. Ook als je wil profiteren van HubSpots Enterprise-level workflows, automatisering, rapportage en integraties, heb je een HubSpot partner nodig die zijn vak kent.

Hoe werkt HubSpot?

HubSpot is een veelzijdig Customer Relationship Management (CRM) platform dat speciaal is ontworpen om bedrijven te ondersteunen in hun bedrijfsactiviteiten. Het platform biedt verschillende tools en integraties op het gebied van marketing, sales, content management en klantenservice.

De kern van HubSpot is de CRM-functionaliteit. Die dient als het centrale punt waar alle informatie over klanten en potentiële klanten wordt verzameld en beheerd. Zo hou jij een duidelijk overzicht over elke interactie en elke transactie, wat belangrijk is voor het opbouwen van sterke en duurzame klantrelaties. Door deze geïntegreerde aanpak kunnen teams van verschillende afdelingen, zoals marketing en sales, naadloos met elkaar samenwerken. Het doel? Een meer gestroomlijnde en effectieve bedrijfsvoering.

HubSpot blinkt uit in het personaliseren van klantinteracties. Door het verzamelen van klantgegevens kunnen bedrijven gerichte marketingcampagnes opzetten, persoonlijke aanbiedingen doen en klantenservice op maat bieden. Dit zorgt ervoor dat elke klant zich gewaardeerd en begrepen voelt.

Daarnaast maakt HubSpot gebruik van geavanceerde analytics en rapportagefuncties. Zo krijg jij snel inzicht in klantgedrag, campagneprestaties en verkoopresultaten. Deze data-gedreven aanpak stelt je als bedrijf in staat om je strategieën voortdurend te verfijnen en te optimaliseren voor betere resultaten.

In essentie is HubSpot meer dan alleen een CRM-platform. Het is een alles-in-één oplossing die bedrijven in staat stelt om hun marketing, sales en klantenservice naar een hoger niveau te tillen, door het creëren van gepersonaliseerde en efficiënte ervaringen voor zowel potentiële als bestaande klanten.

HubSpot en inbound marketing

Inbound marketing draait om het aantrekken van klanten door waardevolle content aan te bieden op het moment dat zij daar naar op zoek zijn. Deze strategie helpt bij het opbouwen van duurzame relaties met de doelgroep, met als doel de groei van je organisatie. HubSpot is dé tool die jou kan helpen bij je inbound marketing strategie.

HubSpot beschrijft de inbound marketing methodologie met drie fases: 

 • Aantrekken – Attract: Trek de aandacht van jouw doelgroep met waardevolle content.
 • Betrekken – Engage: Bouw een klantrelatie op door steeds relevante content aan te bieden.
 • Verrassen – Delight: De relatie eindigt niet zodra je een prospect in een klant hebt veranderd. Houd het contact warm en blijf de klant verrassen.
3 fases van het inbound marketing flywheel

Het verschil met outbound marketing is dat je niet de aandacht van je doelgroep probeert te trekken wanneer ze er niet naar op zoek zijn. In plaats daarvan richt inbound marketing zich op het natuurlijk aantrekken van je doelgroep. Deze aanpak is niet alleen effectiever, maar ondersteunt ook je sales team door potentiële klanten door hun klantreis te begeleiden.

Bekijk hier een HubSpot CRM tutorial voor beginners

Wat kun je met HubSpot?

Met HubSpot kun je een breed scala aan activiteiten uitvoeren, waaronder:

 • Leadgeneratie: Trek meer bezoekers aan en zet ze om in leads.
 • Marketing automation: Automatiseer je marketingactiviteiten en personaliseer de klantreis.
 • Sales pipeline management: Beheer je verkoopkansen en sluit meer deals.
 • Klantenservice: Bied uitstekende service en bouw aan klantloyaliteit.
 • Content management: Creëer en beheer content efficiënt met het HubSpot CMS.
 • Data analyse: Krijg inzicht in je bedrijfsprestaties met geavanceerde rapportage.

Waarom HubSpot?

Er zijn een hoop goede redenen om voor HubSpot te gaan:

 1. Alles onder één dak: Met HubSpot krijg je alles wat je nodig hebt – van marketing tot klantenservice – allemaal op één plek. Zo hoef je niet steeds te schakelen tussen verschillende programma’s, wat je een hoop gedoe bespaart.
 2. Makkelijk in gebruik: HubSpot is super gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen techneut te zijn om ermee aan de slag te gaan, wat het een topkeuze maakt voor allerlei bedrijven, groot of klein.
 3. Sterke CRM-Basis: De CRM van HubSpot is krachtig en toch eenvoudig in gebruik. Het biedt een centrale plek voor al je (potentiële) klantgegevens.
 4. Personalisatie: HubSpot maakt het makkelijk om je communicatie en aanbiedingen te personaliseren, wat leidt tot een betere klantbeleving. Je kunt segmenteren op basis van een breed scala aan criteria, waardoor je marketinginspanningen effectiever worden.
 5. Inbound marketing focus: HubSpot is gebouwd rond de inbound marketingfilosofie. Inbound helpt je bij het aantrekken van klanten door relevante en nuttige content te bieden, in plaats van opdringerige reclame.
 6. Schaalbaarheid: HubSpot groeit met je bedrijf mee. Je kunt beginnen met de basisfuncties en later meer geavanceerde tools en functies toevoegen naarmate je bedrijf groeit.
 7. Uitgebreide integratiemogelijkheden: HubSpot werkt naadloos samen met een heleboel andere tools die je misschien al gebruikt, waardoor je bestaande processen eenvoudig kunt koppelen en automatiseren.
 8. Slimme inzichten: Met de analyse-tools van HubSpot kun je de prestaties van je marketing-, sales- en serviceactiviteiten makkelijk meten en optimaliseren.
 9. Altijd up-to-date: HubSpot blijft zichzelf verbeteren met nieuwe functies en updates, zodat jij altijd voorop loopt.

In de wereld van vandaag, waar de klant koning is, is het hebben van een geolied verkoopproces essentieel.

Online Strateeg Dennis Kornuyt Dennis KornuytHubSpot Specialist

Voor wie is HubSpot interessant?

HubSpot is zowel interessant voor kleine start-ups als voor grote ondernemingen. Het platform is schaalbaar en kan dus meegroeien met je bedrijf. Of je nu een marketing professional bent die de klantreis wil optimaliseren, een salesmanager die de verkoopprocessen wil stroomlijnen of een klantenservice manager die streeft naar uitmuntende service; HubSpot biedt de tools die je nodig hebt. 

HubSpot is vooral interessant als je:

 • Een duidelijk overzicht wilt hebben van je klantinteracties.
 • Efficiënter wilt werken door verschillende taken te automatiseren.
 • Je marketinginspanningen wil verbeteren met behulp van data.

HubSpot CRM

Het hart van HubSpot is het gratis HubSpot CRM-systeem waarin alle klantgegevens worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor het hele team. Omdat alle interacties van leads worden verzameld op één plek, ontstaat een compleet beeld van leads en klanten. Dit biedt ontzettend veel kansen! 

Het HubSpot CRM geeft je inzicht in:

 • Accounts
 • Contactpersonen
 • Interacties
 • Status van klantrelaties
power of hubspot wheel

Koppelingen met het CRM

In de HubSpot Marketplace vind je verschillende softwarekoppelingen, modules en templates die je zelf kunt koppelen. Dit stelt je in staat om je bestaande tools te blijven gebruiken. Zo integreer je bijvoorbeeld je Office 365, Gmail of ERP-programma in je HubSpot platform. Ook kun je WhatsApp aan je CRM koppelen voor een nog completer overzicht van al je klantcontacten.

HubSpot Sales

De sales tools binnen de HubSpot Sales Hub helpen je bij het beheren van leads, het automatiseren van taken en het sluiten van deals. Met uitgebreide inzichten in klantinteracties kan het salesteam effectiever werken.

Het minimaliseren van administratieve taken en repetitief werk is een van de grootste voordelen van HubSpot Sales Hub. Dit zorgt ervoor dat jouw verkoopteam zich kan richten op wat echt belangrijk is: verkopen. Met functies zoals sales automation en afspraak-links, maak je het jezelf en je klanten gemakkelijk om in contact te komen op de momenten die ertoe doen.

HubSpot Marketing

De Marketing Hub van HubSpot is ontworpen met het oog op inbound marketing. Dit betekent dat het je helpt om organisch relaties op te bouwen met je klanten door het aanbieden van relevante en waardevolle content. Geautomatiseerde workflows besparen je tijd en moeite, waardoor marketeers zich kunnen concentreren op strategie en het verbeteren van klantervaringen.

Hoe behalen wij jouw doelstellingen met HubSpot Marketing Hub?

Wij zetten de HubSpot Marketing Automation software in om je te helpen werken volgens de inbound marketing strategie. Dit maakt het opzetten van krachtige, geïntegreerde workflows eenvoudiger dan ooit. Of het nu gaat om leadgeneratie, e-mailcampagnes op autopilot of het synchroniseren met het CRM, de Marketing Hub biedt een oplossing voor elk bedrijf, groot of klein.

Waarom kiezen voor de Marketing Hub?

 • Maximale online vindbaarheid: optimaliseer je content voor zoekmachines met HubSpot.
 • Inbound leads genereren: trek klanten aan met waardevolle content.
 • Geautomatiseerd en gepersonaliseerd prospects bereiken: begeleid prospects door hun klantreis met geautomatiseerde, gepersonaliseerde content.

De HubSpot Marketing Hub is een veelzijdige tool die je marketinginspanningen naar een hoger niveau kan tillen. Of je nu net begint of al een gevestigde onderneming bent, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je meer weten of ben je klaar om de stap te zetten? Neem contact op en ontdek zelf de kracht van HubSpot Marketing Hub.

HubSpot Operations

De operations hub van HubSpot is ontworpen om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en efficiëntie te bevorderen. Het biedt krachtige automatiseringstools en data-synchronisatie mogelijkheden die ervoor zorgen dat je team altijd toegang heeft tot de meest actuele informatie. Dit zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor een foutloze overdracht van gegevens tussen verschillende afdelingen.

Voordelen van de HubSpot Operations Hub

 • Volledige integratie

Het platform integreert naadloos met andere systemen, waardoor je een 360-graden beeld krijgt van je klantreis. Van de eerste interactie tot de uiteindelijke verkoop, alles wordt vastgelegd. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor datagestuurde besluitvorming en een gepersonaliseerde klantbenadering.

 • Automatisering

Eén van de grootste voordelen van de HubSpot Operations Hub is de mogelijkheid om tijdrovende processen te automatiseren. Denk hierbij aan het synchroniseren van data tussen verschillende systemen of het opschonen van je CRM. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar zorgt ook voor een foutloze datastroom.

 • Gebruiksgemak

Dankzij het intuïtieve ontwerp van HubSpot kan iedereen in je team, ongeacht hun technische vaardigheden, effectief met het systeem werken. Na een korte training zijn je medewerkers in staat om het maximale uit het platform te halen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van HubSpot Operations Hub voor jouw bedrijf? Vraag dan een gratis demo aan. We nemen graag de tijd om je rond te leiden in de tool en te bespreken hoe we je bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.

HubSpot CMS

Met het Content Management System (CMS) van HubSpot kun je eenvoudig websites en landingspagina’s bouwen die geoptimaliseerd zijn voor conversie en een gepersonaliseerde ervaring bieden.

Kenmerken van het HubSpot CMS

Snel en veilig

Snelheid en veiligheid zijn twee aspecten die niet onderschat mogen worden. Het HubSpot CMS zorgt ervoor dat je website niet alleen razendsnel laadt, maar ook beschermd is tegen de meest voorkomende online bedreigingen. Dit geeft niet alleen jou, maar ook je websitebezoekers, gemoedsrust.

HubSpot Service

De HubSpot Service Hub is ontworpen om bedrijven te helpen hun klantenservice te optimaliseren. Het platform brengt alle klantenserviceprocessen samen op één plek, waardoor je team efficiënter kan werken en klanten sneller geholpen worden. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid en -loyaliteit.

Customer conversations
HubSpot biedt geavanceerde tools voor inboxberichten, waarmee je onbeperkte, gepersonaliseerde gesprekken kunt voeren met prospects en klanten. Of je nu een chatbot wilt inzetten of integreren met Facebook Messenger, HubSpot maakt het mogelijk.

Inzicht in klanttevredenheid
Inzicht in de klanttevredenheid is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Met de Service Hub kun je de hele klantreis in kaart brengen en enquêtes versturen om feedback te verzamelen. Zo weet je precies waar je staat en waar er ruimte is voor verbetering.

Kennisbank
Een goed georganiseerde kennisbank kan veelvoorkomende vragen van klanten oplossen zonder dat er direct contact nodig is. HubSpot helpt je om een gestructureerde kennisbank op te zetten, waardoor je klantenservice efficiënter wordt.

Eén inbox voor alle servicekanalen
Tegenwoordig kunnen klanten via verschillende kanalen contact opnemen. HubSpot brengt al deze kanalen samen in één inbox, zodat je team gemakkelijk alle binnenkomende vragen kan beantwoorden.

Wat kost HubSpot?

HubSpot biedt verschillende prijspakketten, variërend van een gratis basisversie tot uitgebreide Enterprise-pakketten. De kosten van HubSpot zijn afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de benodigde functionaliteiten.

Wij kunnen je helpen bij het onboarding traject en leren je zelfstandig met HubSpot te werken. Ook kunnen we helpen bij de volledige automatisering van jouw digitale marketing met succesvolle Inbound Marketing campagnes.

Gecertificeerd HubSpot Partner

Wij hebben al tal van bedrijven geholpen hun doelstellingen te behalen met HubSpot en zijn daarmee officieel HubSpot Platinum Partner. Een partner bureau kan je helpen met onboarding en training. Ook als je wil profiteren van HubSpots Enterprise-level workflows, automatisering, rapportage en integraties, heb je een HubSpot partner nodig die zijn vak kent.

Meer weten over HubSpot? Wij vertellen het graag!

Neem contact op