Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Moet ik al adverteren op TikTok?

Adverteren op TikTok? Alweer een nieuw sociaal netwerk? Daar heb ik helemaal geen tijd voor. Nou, maak er maar tijd voor! Het is allang niet meer nieuw en het verovert ons land in een heel rap tempo. Inmiddels (november 2019) zit TikTok op ruim 1 miljoen gebruikers in Nederland en groeit het sneller dan YouTube, Facebook en Instagram samen gedaan hebben.

Wesley Plugers
Wesley Plugers Geplaatst op 3 december 2019 Laatste update op 1 oktober 2020

Too long to read
  • TikTok is een muziek en video app. Je maakt video’s tot maximaal een minuut met ondersteunende muziek. Creativiteit staat centraal.
  • TikTok wordt vooral door een jongere doelgroep gebruikt, maar ook de wat oudere doelgroep begint het te ontdekken.
  • Je kunt inmiddels adverteren op TikTok.

Wat is TikTok?

TikTok wordt nu vooral nog gebruikt onder jongeren, maar ook de “wat” ouderen doelgroep begint het te ontdekken.De app TikTok is in het kort gezegd een muziek en video app ontwikkeld door het Chinese ByteDance en in 2017 gelanceerd. Met TikTok maak je video’s die tot maximaal een minuut duren ondersteund met muziek. Creativiteit staat centraal in de video’s. Uiteraard zien we een aantal inmiddels bekende video’s als lip-syncing, challenges en vlogs voorbij komen, maar de meeste indruk wordt toch wel gemaakt door de meeste creatieve en random video’s. Uit de laatste cijfers blijkt dat TikTik door 90% van de gebruikers meer dan 1 keer per dag gebruikt wordt.

Kan ik al adverteren op TikTok en wat zijn de mogelijkheden?

Ja, adverteren op TikTok is mogelijk. Het staat nog niet open voor iedereen, maar via ads.tiktok.com kunnen ook Nederlandse bedrijven zich aanmelden bij het platform. Voor nu ben je alleen in staat op je gegevens achter te laten en als het goed is krijg je binnen 5 werkdagen reactie van ze. Wij hebben inmiddels (4 december 2019) reactie gekregen dat Ads voor de Nederlandse markt nog niet open staan.

Gaat TikTok winnen van YouTube?

Hoewel ik zeker niet van mening ben dat YouTube snel zal verdwijnen (lees, nooit) denk ik wel dat TikTok een gedeelte van de “YouTube markt” zal winnen. Op entertainment vlak heeft TikTok niet alleen een hoge aantrekkingskracht, maar het werkt (kan ik helaas uit eigen ervaring vertellen) echt verslavend. Daarnaast is er een essentieel verschil tussen YouTube en TikTok. Laatstgenoemde toont video’s staand, in tegenstelling tot YouTube. Dit zorgt ervoor dat zowel het filmen als bekijken van de video’s op je smartphone een stuk prettiger werkt!

Conclusie over TikTok

Geen hype, maar een steady partij die flinke stappen maakt. Zeker iets om in de gaten te houden of snel mee te beginnen.

Geïnteresseerd in TikTok adverteren?
Wij adviseren en helpen je hier graag bij!

Neem contact op

Lees meer over dit onderwerp

Mariska en Maud scherp online

Adverteren op Pinterest? Zo begin je!

Juul Van den Bungelaar
Juul Van den Bungelaar Geplaatst op 20 april 2023 Laatste update op 18 januari 2024
TikTok logo

Wat kost adverteren op TikTok?

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 12 januari 2023 Laatste update op 14 februari 2024