Online marketing bureau in Eindhoven
Terug
Menu

Wat kost adverteren op TikTok?

TikTok adverteren is een fenomeen dat de laatste jaren een ongekende groei heeft doorgemaakt. Met een platform dat bruist van creativiteit en interactie, biedt het unieke kansen voor merken om op een authentieke manier in contact te komen met hun doelgroep. Maar hoe werkt TikTok advertising precies en wat maakt het zo effectief?

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 12 januari 2023 Laatste update op 14 februari 2024

Hoe werkt TikTok Advertising?

TikTok advertising werkt ongeveer hetzelfde als dat van Google Ads. Het begint allemaal op de TikTok Ads Manager, hier vind je een dashboard met een overzicht van jouw campagnes en prestaties. Het advertentieplatform van TikTok is voorzien van enkele unieke twists die het bijzonder effectief maken:

  • Drie niveaus van adverteren: Accountniveau, campagneniveau en advertentiegroepniveau bieden structuur en flexibiliteit in je campagnes.
  • Automatische biedstrategieën: Door machine learning hoef je niet constant aan de knoppen te draaien. Het systeem optimaliseert je campagnes op basis van prestaties.

De kosten van adverteren op TikTok uitgelegd

Het is logisch dat je interesse hebt in het adverteren op dit relatief nieuwe, immens populaire social media platform waar misschien jouw doelgroep in grote getalen aanwezig is. Hoewel TikTok nooit officieel met duidelijke advertentiekosten naar buiten is getreden, hanteert het platform een minimum budget van €500, (€50 per dag) op campagneniveau om te kunnen adverteren. Op advertentiegroepniveau hanteert ze een minimum bestedingsbudget van €50 (€20 per dag). Misschien vind je dit veel als je nog nooit eerder op TIkTok hebt geadverteerd en het dus een experiment is, maar TikTok heeft hier een heldere reden voor: ze wil het algoritme een eerlijke kans geven om binnen afzienbare tijd voldoende data te genereren om zich aan jouw doelgroep aan te passen, wat ten gunste komt aan de resultaten. En je zal begrijpen: hoe beter de resultaten, hoe groter de kans is dat jij blijft adverteren.

Wij gaan graag voor je aan de slag!

Biedstrategieën

Net als bij de bekendere advertentieplatformen, werkt TikTok met een veiling. Je kunt kiezen uit de volgende biedstrategieën:

  1. CPC (Cost-Per-Click),
  2. CPA (Cost-Per-Action),
  3. CPI (Cost-Per-Install) en
  4. CPM (Cost-Per-Mile/1.000 views).

    Je hebt dus ook bij TikTok Ads de mogelijkheid te kiezen voor een automatische of handmatige (manual) biedstrategie. Bij handmatig bieden kan je je biedingen zelf instellen rechtstreeks via TikTok. Dit is de enige manier waarop je enigszins in de hand hebt wat je uitgeeft en kan je onder die €20 per dag komen. Ga hier alleen niet blind van uit. Hou er in dat geval ook rekening mee dat je resultaten beter hadden kúnnen zijn als je wel meer had besteed en het systeem zijn werk had kunnen doen.

Gemiddelde kosten per klik en kosten per 1.000 vertoningen

CPM en CPC zijn de meest gebruikte campagnemodellen. De gemiddelde CPC van TikTok is €1,00 en de gemiddelde CPM is €10,00. Uiteraard wil ik benadrukken dat dit gemiddelden zijn en dat de kosten flink uiteen kunnen lopen afhankelijk van de target doelgroep en geografie. Zo zien wij een gemiddelde CPC van €0,47 en gemiddelde CPM van €2,74 bij onze klanten voorbij komen op het moment.

Dus, wel of niet adverteren op TikTok?

Om mee te bewegen met jouw doelgroep, vooral wanneer deze tot Generation Z en/of Millennials behoort, is TikTok absoluut het proberen waard. Het is de meest gedownloade mobiele app in de laatste twee jaar en die groei lijkt nog lang niet ten einde te komen. Met gemiddelden van €1,00 CPC en €10,00 CPM is TikTok een relatief goedkoop advertentieplatform met targetingopties die veel verder gaan dan die van Facebook en Instagram (target bijvoorbeeld op zoektermen, categories, interests, general video interactions, general creator interactions, hashtags en remarketing doelgroepen). Een engagement van 5 tot 16% daarbij opgeteld maakt TikTok één van de social media platformen met de meeste potentie qua ROAS.

Of het ook voor jouw business the way to go is, hangt van meerdere factoren af. Feit is dat adverteerders staan te popelen om vertoond te worden op TikTok. Het advertentieplatform is heel gebruiksvriendelijk en daarbij ook (nog) zeer betaalbaar.

Wil je het een kans geven, begin dan eerst met testen om erachter te komen wat voor jou in jouw business werkt. Door gebruik te maken van TikTok Ads Build-in Analytics kun je de resultaten analyseren en bijsturen waar nodig.

Wij staan voor je klaar

Brand je er liever niet zelf de vingers aan, dan helpen wij je graag verder!

Hulp nodig bij adverteren op TikTok? Laat het ons weten!
We helpen je graag.

Neem contact op

Lees meer over dit onderwerp

Mariska en Maud scherp online

Adverteren op Pinterest? Zo begin je!

Juul Van den Bungelaar
Juul Van den Bungelaar Geplaatst op 20 april 2023 Laatste update op 18 januari 2024
TikTok logo

Wat kost adverteren op TikTok?

Mariska Paul
Mariska Paul Geplaatst op 12 januari 2023 Laatste update op 14 februari 2024