Geschreven door beheerder

Google start opnieuw met het tonen van tweets in de zoekresultaten. Dat heeft Twitter bekend gemaakt op zijn blog. Google en Twitter hadden eerder een overeenkomst, maar die eindigde in 2011 met de komst van Google+. Dat sociale netwerk is geen succes geworden en daarom blazen beide partijen de samenwerking weer leven in. Tot nu toe gaf alleen zoekmachine Bing tweets weer in de zoekresultaten.

Op dit moment geldt de overeenkomst alleen voor zoekresultaten in de de Google app op Android en iOS besturingssystemen of de mobiele versie van Google Search en alleen voor mensen die zoeken vanuit de Verenigde Staten. Twitter meldt erbij dat er binnenkort ook een versie voor de desktop komt en dat de dienst verder wordt uitgebreid naar andere landen.

Europa moet nog even geduld hebben

De zoekresultaten zullen tweets bevatten als er wordt gezocht op bijvoorbeeld een persoon of een tv-serie. De zoekopdracht hoeft hiervoor geen hashtag te bevatten.

Met de overeenkomst hoopt Twitter dat haar gebruikers een beter ervaring zullen hebben met het ontdekken van hun interesses op zowel Google als Twitter. Google wil met de overeenkomst bereiken dat het laatste nieuws sneller opgemerkt en verspreid wordt.

De verwachting is dat ook deze resultaten aan worden gepast op de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Tweets van personen die de gebruiker zelf volgt zullen waarschijnlijk eerder in de zoekresultaten worden getoond dan tweets van personen die de gebruiker niet volgt.

Met deze overeenkomst wordt het steeds aantrekkelijker voor bedrijven om Twitter op te nemen in hun online strategie. Twitter wordt namelijk een belangrijke bron voor de SEO strategie. Vooral voor B2B organisaties kan het bijhouden van een Twitter account een verschil gaan maken.

Tips voor de SEO rondom Twitter:

  1. Zorg dat je relevante volgers hebt
  2. Google hecht waarde aan het aantal re-tweets die je krijgt. Zorg er dus voor dat je veel re-tweets krijgt. Je tweet stijgt ook in waarde wanneer hij geretweet wordt door een populair persoon op Twitter. Dat kan een bekend iemand zijn of iemand die zelf veel volgers heeft
  3. Optimaliseer je Twitter bio
  4. Zorg dat je tweets hashtags bevatten maar overdrijf hier niet in
  5. Zorg voor relevante conversaties op je Twitter pagina.