Scherponline.nl B.V.
Kastanjelaan 400 (Microlab)
5616 LZ Eindhoven
T: 085 30 30 720
E: info@scherponline.nl
menu
085 30 30 720

Social Media Strategie & Content

Consumenten volgen merken op social media om een drietal redenen:

1. Om op de hoogte te blijven van nieuwe producten en diensten van dat merk (50%)
2. Omdat ze “gewoon leuke content” delen (48%)
3. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de sector (40%)

Uit een nieuwe, Amerikaanse studie van The Manifest blijkt dat 74% van de social media gebruikers merken volgen op social media. Van die groep mensen heeft maar liefst 96% wel eens een interactie met het betreffende merk.

Deze informatie zou iedere ondernemer moeten doen inzien dat social media zoals Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn geen kanaal is om links te laten liggen. Het kan belangrijke perspectieven bieden voor je bedrijf. De netwerken zijn niet meer weg te denken uit een online strategie en bieden verschillende kansen. Je kunt bijvoorbeeld een “fan base” opbouwen maar ook online je naamsbekendheid vergroten.

Doelgroep bepalen

Als je exact weet wie je doelgroep is, dan kun je de marketing boodschap daarop afstemmen. Voor veel bedrijven is het nog lastig om te bepalen wie er wel en niet binnen hun doelgroep past. Wij weten hoe we dit op de juiste manier boven tafel krijgen.

Doelgroep bepalen
Netwerkkeuze

Als we samen de juiste doelgroep bepaald hebben, dan komt de netwerkkeuze. Moet je nou gaan voor video’s op YouTube of kun je beter elke dag een berichtje op Facebook plaatsen. Elk bedrijf en elke doelgroep vraagt om een andere benadering. Onze specialisten zijn gewend om zich samen met de klant door dit speelveld heen te werken en komen met een passend plan.

Netwerkkeuze
Contentcreatie

Social Media zoals Facebook, Instagram en Linkedin vragen natuurlijk om unieke en creatieve content. Dit hoeft niet altijd alleen maar informerend te zijn. Je wil ook graag je doelgroep aan je binden. Ons team is in staat om samen met je na te denken over de juiste benadering en creëert graag content.

Contentcreatie
Interesse in onze Social Media diensten?
Wij bellen je terug!


Waar kunnen we o.a. mee uit de voeten?