Geschreven door Wesley

Inmiddels leven we in het jaar 2015 en snappen de meeste bedrijven wel dat online marketing een centrale rol in de marketing strategie of zelfs binnen de hele organisatie zou moeten spelen. De wereld om ons heen veranderd en dus ook het gedrag van de consument. Eén van de grote websites waar we dit gedrag zien veranderen is de op één na grootste zoekmachine van ons land.. Youtube.

Waar de meeste mensen Youtube echt nog zien als een website waar je grappige- en muziekvideo’s kan bekijken, is de rol van het platform wel degelijk veranderd. Je kunt er namelijk hele waardevolle informatie vinden die het je als persoon in je dagelijks leven makkelijker kan maken.

Een voorbeeld.

Onlangs stond ik ’s morgens vroeg om 06.00 uur, tja ook online marketeer staan weleens vroeg op om naar klanten te gaan, op en stond ik helaas onder een koude douch. Hoewel ik geen twee linker handen heb weet ik niet meteen wat er mis zou kunnen zijn met mijn boiler. Na wat gezocht te hebben op Google kwam ik erachter dat het waarschijnlijk aan het expansievat zou liggen. En ja hoor, deze bleek kapot te zijn. Nou had ik een verwarmingsmonteur kunnen bellen, maar ik dacht.. laat ik eens op Youtube gaan zoeken of ik deze zelf kan vervangen. Yes, binnen 20 minuten vervangen!

Wat doen je met de kijkers?

Stel nou dat je zelf die slimme content op Youtube gaat creëren, dan zou het toch super interessant zijn om de kijkers van je video’s op een later tijdstip één van je producten aan te kunnen bieden? Dat kan dus! Door je Youtube-kanaal aan je Adwords kanaal te koppelen kunnen we remarketinglijsten maken van de kijkers van je video’s. Hierop kunnen we zowel zoekadvertenties als display-advertenties aanpassen.

Meer weten? Let me know!