Geschreven door Mariska

Het duurt niet lang meer voordat Google Chrome op Android al antwoord geeft op zoekopdrachten nog tijdens het typen.

Direct antwoord

Het wordt gebruikers nog makkelijker gemaakt om antwoord te krijgen op vragen. Het enige wat je binnenkort nog maar hoeft te doen is een vraag intypen in de adresbalk van Chrome en de antwoorden verschijnen zonder op enter te drukken al in het vlak onder de adresbalk. Zowel op desktop als op Android worden de antwoorden op deze manier vertoond. Of een zoekopdracht nu gaat over een muziek evenement gaat of de betekenis van een bepaald woord, het weer of de koers; de antwoorden verschijnen al voordat je überhaupt de kans hebt op enter te drukken.

Veranderend search landschap

Allemaal leuk en aardig dat het voor de gebruikers nog makkelijk wordt informatie op te zoeken; het heeft wel gevolgen voor het search landschap. Eerder hadden we het over het toenemend aantal zero-click-searches, maar deze nieuwe ontwikkeling betekent ook een toenemend aantal zero-query-answers. Gebruikers hoeven immers een zoekopdracht niet meer in te dienen om antwoord te krijgen.

Websites die normaal gesproken op mobiel hoog ranken met antwoord op bepaalde zoekopdrachten gaan hier negatieve effecten van ondervinden.

Desktop en Android

De feature is straks op desktop en Android beschikbaar. De impact zal voelbaar zijn, vooral gezien het feit dat veel gebruikers updaten naar de laatste versie van Chrome. Tegelijkertijd komt Chrome in de laatste update met een aantal handige tools dat het mogelijk maakt om tabs efficiënter te beheren. Denk aan het groeperen van tabs en het eenvoudig versturen van een tab vanaf Chrome op Android naar Chrome op desktop.

Ten slotte is er qua design een mogelijkheid bijgekomen om zelf het kleurenpalet van je Chrome app op desktop aan te passen.
Google laat weten dat de updates in de loop van de herfst worden uitgerold.