Geschreven door Mariska

Op Amazon.nl kun je vanaf begin volgend jaar veel meer kopen dan alleen e-books. Dit blijkt uit een interne mededeling aan de leveranciers van Amazon die aan het licht is gekomen in een besloten LinkedIn groep “Amazon Expert Group Netherlands”. Officieel is hierover echter nog niets naar buiten gebracht door het bedrijf zelf.

Amazon.de

Op dit moment gaat de algemene verkoop alleen in Europa via het Duitse domein Amazon.de. Daar komt binnenkort dus Amazon.nl bij. Of Amazon.de nog in de oude vorm blijft bestaan is nog niet bekend. eBooks zijn wel via Amazon.nl te bestellen, maar voor andere producten worden bezoekers doorverwezen naar het Duitse domein. Amazon heeft inmiddels haar plekje in de Twinkle Top 10 verdiend, maar met plek zes is dat nog niet het succes dat Amazon wellicht voor ogen had.

Nederlandse markt veroveren

Amazon heeft acties ondernemen om het voor Nederlanders makkelijk te maken een bestelling te plaatsen op Amazon.de, door het toevoegen van iDeal als betaalwijze en het vertalen van Duitse pagina’s naar het Nederlands. Sinds dit jaar levert de webshop zo’n 3 miljoen producten aan Nederlanders die de volgende dag al thuisbezorgd kunnen worden. Sinds kort hanteert zij zelfs de regel: vóór 00:00 uur besteld is de volgende dag al in huis. Toch vroegen velen zich af wanneer ze eens door pakten en met een Nederlands domein de Nederlandse markt zou veroveren. Dat tijdperk is dus aangebroken en wij zijn heel benieuwd naar de uitwerking ervan.

Nu al account aanmaken

Het is vanaf vandaag al mogelijk een zogeheten “Central Account” aan te maken voor Nederlandse leveranciers en verkopers, volgens een mededeling van Amazon. Je account gaat live als de website gelanceerd wordt, dat begin volgend jaar zal gebeuren. Een exacte datum is niet bekend. Er komt geen Nederlands distributiecentrum, zo blijkt uit de instructies van Amazon. Nu worden artikelen in Nederland geleverd uit dc’s vlakbij de Duitse grens. Dat zal waarschijnlijk dus zo blijven.