Geschreven door beheerder

Ben jij een kleine ondernemer en vindt jij het moeilijk om te linkbuilden? In dit artikel geven we een aantal tips voor het verkrijgen van kwalitatieve, lokale links. Met deze relevante links kun je een goed linkprofiel voor jouw website opbouwen.

Tip 1: samenwerken met beïnvloeders in jouw niche markt

Zoek naar mensen in de buurt die schrijven over relevante onderwerpen binnen jouw branche. Benader ze en vraag om een eventuele samenwerking. Zo kan je bijvoorbeeld voorstellen om content aan te leveren die zij vervolgens op hun website plaatsen. Deze beïnvloeders hebben volgers die vertrouwen hebben in de content die zij plaatsen. Hierdoor vertrouwen ze de beïnvloeder eerder dan een bedrijf met gesponsorde content, wat logisch is. Zorg ervoor dat je regelmatig een relevante bijdrage levert zodat deze als oprecht ervaren wordt, zowel voor de uiteindelijke lezer als voor de beïnvloeder zelf.

Tip 2: lokale partnerschappen aangaan

Kijk in het geografisch gebied rondom jouw business naar lokale organisaties en bekijk de sites waar zij links van krijgen. Wellicht kun je deze websites vragen om ook een link naar jouw website te plaatsen . Richt je niet op de grote corporaties maar kijk naar lokale bedrijven zoals franchise bedrijven. Doe mee aan lokale blogs, een officiële community of lokale nieuwsblogs. Dankzij deze connecties kom je in contact met partijen die een link naar jouw website kunnen plaatsen op hun website.

Wil je de (legale) betaalde kant op? Sponsor dan lokale evenementen, uitreikingen, conferenties, goede doelen, et cetera. Aangezien deze partijen graag sponsoring ontvangen zullen zij maar al te graag een link naar jouw website plaatsen.

Tip 3: de ‘skyscraper’ techniek

Het idee achter deze techniek is dat je content gaat verbeteren in plaats van elke week iets nieuws verzinnen. Het proces is in drie stappen te verdelen:

  1. Ontdek welke content in jouw branche goed presteert.
  2. Creëer content die beter is dan welke al geschreven is. Ga dieper op details in, geef meer voorbeelden en maak het actueler.
  3. Promoot je content! Reik uit naar relevante websites of beïnvloeders. Laat ze weten dat jij betere en/of actuelere content hebt en zorg ervoor dat je de link binnen sleept.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en kun je er direct mee aan de slag. Heb je geen tijd of geen zin om hiermee aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact op met ons.