Nieuws

2
jul

Scherp Online uitgeroepen tot Premier Google Partner

Afgelopen week lanceerde Google een nieuwe badge voor gespecialiseerde online marketing bureaus. Met trots kunnen wij zeggen dat we “onderscheiden” zijn met de hoogste badge, Premier Google Partner.

Read more

26
mei

Mobile-first world: Google kondigt ingrijpende updates aan

Elk jaar komt Google in de lente met een aantal grote updates voor de Google services. Dit jaar draaide het vooral om het verbeteren van de mobiele ervaring. Google benadrukt dat het tijdperk van de ‘desktop-first-world’ afgesloten is en we inmiddels in de ‘mobile-first world’ terecht zijn gekomen. Om aan te sluiten op de behoeften die horen bij deze ‘mobile-first world’ komen er een paar grote veranderingen aan. Wij zetten de grootste veranderingen van de Google update op een rij.

Read more

4
apr

7 SEO tips voor nieuwe websites in 2016

Ben je bezig met het bouwen van een website en ben je nog niet bezig met SEO van deze website? Dan mis je de kans op een grote voorsprong op je concurrenten! Er zijn nu al een aantal zaken waarmee je de SEO van je website zodanig kan opbouwen, dat je wanneer de website live gaat al online kunt scoren. Om dit te bereiken hebben we alvast wat tips voor je.

Read more

3
sep

Rebranding, wat zijn de valkuilen?

Misschien is het je al opgevallen dat Google een nieuw logo heeft. Het nieuwe logo maakt deel uit van een grote design verandering die Google in een hoop diensten gaat aanpassen en moet beter te integreren zijn met de beeldmerken van de diensten van Google. Het nieuwe logo is onderdeel van een rebranding strategie van Google en is een van de grootste veranderingen aan het uiterlijk sinds 1998. Wat houdt rebranding in en waarvoor moeten bedrijven waken bij het uitrollen van een rebranding strategie?

Read more

19
aug

Cijfers over het gebruik van mobiele apparaten

Het is enorm belangrijk om je site optimaal toegankelijk te maken voor de mobiele gebruiker. Wereldwijd wint de mobiele telefoon in alle generaties aan populariteit en dat betekent dat de positieve cijfers op het gebied van traffic en conversies op mobiele websites niet lang achter blijven. Winkeliers zijn vaak nog wat schichtig: kopen mensen werkelijk mijn producten via een smartphone of tablet?

Read more

19
jul

Google breidt Shopping voor smartphone uit met onder andere een koopknop

Google heeft bekend gemaakt om de functies binnen Google Shopping uit te breiden. Aanleiding voor de uitbreiding is de toenemende invloed van smartphones binnen het koopproces. Om de vele micro-momenten binnen dit koopproces te benutten voegen ze nu aan shopping functies toe die ‘I-want-to-know’, ‘I-want-to-go’ en ‘I-want-to-buy’ heten.

Read more

4
jul

We zijn verhuisd naar Strijp-S!

Na ruim 2,5 jaar hebben we afscheid genomen van onze kantoorruimte aan de Langendijk in Eindhoven. Vanaf 1 juli 2015 beoefenen wij onze kunsten in het Glasgebouw op Strijp-S aan de Torenallee 45, Eindhoven.

Read more

22
mei

Tweets worden binnenkort weer getoond in resultaten Google

Google start opnieuw met het tonen van tweets in de zoekresultaten. Dat heeft Twitter bekend gemaakt op zijn blog. Google en Twitter hadden eerder een overeenkomst, maar die eindigde in 2011 met de komst van Google+. Dat sociale netwerk is geen succes geworden en daarom blazen beide partijen de samenwerking weer leven in. Tot nu toe gaf alleen zoekmachine Bing tweets weer in de zoekresultaten.

Read more

4
mrt

Scherponline.nl is nu Gecertificeerd Google Shopping Partner

Heb jij een webshop en wil je online meer producten verkopen? Dan mag een Google Shopping campagne uiteraard niet ontbreken. Sinds de lancering van deze dienst in Nederland is keer op keer gebleken dat dit een van de meest effectieve manieren (lees: hoogste conversie) is van adverteren.

Read more

1
dec

Bedrijfsuitje 2014: een weekendje Dublin met een bezoek aan Google

Waar hard gewerkt wordt is zo nu en dan ook ontspanning nodig. Daarom zijn we op donderdag 27 november 2014 met het hele team naar Dublin afgereisd om (wat achteraf bleek) fantastisch weekend tegemoet te gaan. Hier lees je een kort reisverslag over onze trip en de momenten die we met zijn allen beleefd hebben.

Read more